Bänkskiva bakom spis, garnering i salong samt pekemontage!

IMG_3716  IMG_3717

Bänkskivan som ”saknas” bakom spisen mallas av och tas in i verkstan och tejpas upp på en bit staron skiva. Sågar med justersågen efter mallen så jag får raka linjer i skarven mot de befintliga skivorna. Mitten biten som täcks med listen..

IMG_3718  IMG_3719

…sågar jag fram med bandsågen.

IMG_3722  IMG_3724

Efter lite justerande så passar listen på plats bakom spisen.Känns bra att vi gjorde den lilla vinkeln i hörnet.

IMG_3725  IMG_3726

Garneringen i pentryskåpet blev klart idag, det var ganska enkelt att göra då jag här har haft möjlighet att köra med övermått och kapa av dom senare.

IMG_3727  IMG_3730

När det var klart mellan skåpet och bänkskivan så skjuter jag tillbaka skivan i hörnet för att använda den som stöd…

IMG_3731

…när jag sågar rent. En mässingplåt skyddar mot skav.

IMG_3732  IMG_3733

För att kunna komma vidare med garneringen i salongen så behöver jag sätta fast röstjärnsskydden ordentligt. Jag sätter två klossar på varje sida som jag skruvar skyddet i, använder en inredningsbircka för snyggare utseende då skruven blir synlig.

IMG_3734  IMG_3736

Med röstjärnskyddet på plats så kan jag gå vidare med garneringen i salongen. Jag gör så att jag passar in den nedersta biten för att sedan….

IMG_3739  IMG_3738

…lägga den ovan på nästa som mall. Kapar av den och testar om det passar. Jag kör lite på känn hur mycket längre/kortare nästa bit skall vara. Denna tekniken fungerar ju endast om man kan acceptera lite glapp i kanten mot skottet. Vi sågar ju rent där så vi får en liten luftspalt på kanske 1-1,5 mm så det finns lite att spela på. För att hålla koll på skruvlinjen så drar jag ett streck på listen bakom som jag sätter skruven efter.

IMG_3740

Det växer på bra!

IMG_3748  IMG_3749

I navigationsskåpet blir det en liten specialare tack vare de grova slangarna som kommer upp i akterkant. Tillverkar en liten list som jag skruvar fast på plasningen för att bygga ut lite till.

IMG_3750

Här syns ribborna under navigationsskåpet, det gick precis in fyra på höjd under skåpet! Nästan så man kan tro att det var tänkt så!

IMG_3751  IMG_3752

För och efter bilder på salongens styrbordsida!

IMG_3753

Att ha två skruvdragare med borr och bits i var sin maskin underlättar enormt när man skruvar så mycket som jag gjort idag!

IMG_3754  IMG_3755

Nu återstår två partier att göra, det är inne i skåpet och på babordssidan precis för om pentryskåpet.

IMG_3729  IMG_3735

Pappa har varit med idag också! Han har fortsatt med monteringen av peket.

IMG_3741

Här syns specialbrickorna som han gjort för att vi skall kunna dra fast dom från insidan.

IMG_3742  IMG_3743

Han har även märkt och borrat för fästet i skrovet.

IMG_3745

Pappa kikar fram och fångas på kort! Tack för hjälpen idag!

/Tobias

6 tankar kring ”Bänkskiva bakom spis, garnering i salong samt pekemontage!

 1. Cia och Magnus

  Hej!
  Tack för upplysningen att vi inte syntes på AISen. Och där hade vi seglat i tjockan dagen innan och tyckt att vi var ganska trygga med både radar och AIS. Det var några kablar som behövdes skruvas dit lite bättre bara.
  Nu till logga-frågan. Jag tycker att den första med den lite mer upprättas stilen är snyggast. Den är verkligen väldigt snygg.
  Pentryt blir fö. jättesnyggt det med. Vi ligger i Kalmar nu för inför vidare färd till Kristianopel och sedan till Gotlands ostkust. 19 dagars semester kvar 🙂
  Hälsningar
  Cia

Kommentarer är stängda.