Garneringen snickeriklar, salongsbordet och ett trilskandes peke

IMG_3757  IMG_3759

Fortsatte i morse med återstående garnering. Här ovan syns biten för om pentryskåpet, på sikt kommer vi göra en hylla här men det lämnar vi till senare.

IMG_3760  IMG_3763

I skåpet vid navigationsbordet blir det lite speciellt eftersom elslangarna skall komma ut där. Jag sätter buntband runt slangarna innan…

IMG_3764  IMG_3765

…jag skär av dom. Kablarna som kommer ut är till högtalarna, de enda kablar som vi dragit. Det gäller att prioritera 🙂 Till höger syns det hur det blev, en list är kapad så kablarna kommer ut lättare. Vi kommer avgränsa mot ”teknik”utrymmet i skåpet med en mellanvägg.

IMG_3766  IMG_3767

Nästa sak som jag tog tag i var innertakslisterna som sitter vi skarven mellan däck och bordläggning. Det är så mycket plast kring röstjärnen så det fick bli en liten vinkel på listen för att det skulle bli bra. Jag tror att innertaksskivan är mjuk nog att ta upp den ojämnheten som det blir.

IMG_3770  IMG_3771

För att kunna göra klart batterikonsolen och sätta den på plats för gott behöver vi få klart med bordspedistalen. Börjar med att märka ut på durken var konsollen sitter….

IMG_3772  IMG_3773

…och tar sedan lunch. Packar lunchen i väskan och cyklar över för att kika på seglingarna som pågår men det kommer regn strax efter att jag kom dit, typsikt!!

IMG_3774  IMG_3775

En liten stunds tittande efter regnskuren blev det trots allt.

IMG_3777  IMG_3778

Väl tillbaka ombord igen så sågar jag ut och passar in durkskivorna. På undersidan beöver vi fräsa bort lite eftersom vinkeljärnen ligger ovan på bottenstockarna.

IMG_3780

Då det är på undersidan kostar jag på mig att fräsa på frihand, det blir sådär rakt… men det kommer ju inte att synas!

IMG_3781

Nyfiken på hur det skall bli så klämmer jag fast bordspiedestalens ben på stommen så som vi tänkt oss och hämtar sedan bänkskivan. Hmm, något stämmer inte, facket i bordet kommer mitt benet  på styrbordssidan. Klurar lite på hur det är tänkt men kommer inte fram till något bra utan försöker ringa Kalev. Han svarar inte, ringer Bernt som meddelar att Kalev seglar Gotland Runt på Fabulous, (en Diva 35, de ligger 8 i sin klass nu när jag kollade,kul)

Bernt förklarade hur det är tänkt, eftersom vi har en ny design på bordet som ger oss möjlighet att fälla upp en klaff och sitta i fåtöljerna och nå bordet så gränslar bordspiedestalen masten. Det förklarar saken och vi kan gå vidare.

IMG_3784  IMG_3785

Ser trevligt ut med bordet på plats, dock är det högst tillfälligt! Sätter ihop piedestalen med bredare mellanstycken än vi tänkt från början. Vi har tänkt ställa bordet på en egen durkskiva för att kunna lyfta på durkarna runt om. För att få ut den skivan på ett bra och enkelt sätt….

IMG_3786  IMG_3789

…skapar jag en mall av några ribbor som jag skruvar ihop så de håller vinkeln, lägger den på skivan och…

IMG_3790

…ställer sedan bordspiedestalen på. Nu hann jag inte längre idag, fortsätter i morgon!

IMG_3783  IMG_3787

Pappa har kämpat vidare med ett trilskandes peke, men i kväll kunde han äntligen göra tummen upp för då satt det på plats!! Bra kämpat pappa!!!

/Tobias