Dörrbeslag och mera av pappas luckor.

IMG_5837  IMG_5838

Pappas motorrumsluckor är nu på plats men för att få in den sista…

IMG_5841

…behöver han justera lite med hyveln. Det blir bra och de sitter i press under natten så i morgon kan vi prova luckorna i!

IMG_5839  IMG_5843

Själv har jag fortsatt att justera in innertaksskivorna i lillhytten, en hel del hyvlande innan den passar som det är tänkt. För att kunna göra den sista skivan behöver jag isolera över en enkellaminatsyta, kletar på kontaktlim och evakuerar sedan båten för en stund….

IMG_5858

…..en lång stund blev det för jag glömde bort att jag höll på så pappa fick påminna mig när han kom ut till båten och kände doften av kontaktlim. Det verkar som om det funkar ändå trots väldigt lång torktid.

IMG_5845  IMG_5847

Eftersom vi kommit igång med lackningen så har det plötsligt blivit möjligt att få det klart i förpiken och för att skottet som är på lackning skall kunna monteras så måste ju skjutdörren vara klar. Det som återstår är en specialare med beslaget. Det skall fräsas in i kanten på dörren och sedan skall skjutregeln förlängas så den kan låsa i skenan som dörren hänger på. Har sedan tidigare gjort en fräsmall som jag nu kan använda och gör en fräsning så djup så beslagets fläns går i.

IMG_5848  IMG_5850

Sedan fräser jag ut djupet i mitten och då använder jag mig av sidoanslaget och fräser med anhåll från bägge sidor och får på så vis hålet i mitten.

IMG_5851

Beslaget passar precis i hålet 🙂

IMG_5852

Sedan fortsätter jag med att fräsa en ”ränna” som den förlängda skjutregeln skall ligga i. Använder mig av samma frässtål med sidoanslaget på och fräser från bägge sidor för att få det centrerat. Falsen i fås genom djup och bredd justering och är till för att skapa en klack som listen….

IMG_5853  IMG_5854

….som sedan tillverkas skall ligga på. Fräser mot ett enkelt anhåll ut falsen i biten som skall ligga i spåret.

IMG_5855  IMG_5857

Som förstärkning och styrning av skjutregeln i toppen så tillverkar jag ett enkelt hålbeslag som jag fräser in i toppen på dörren.

/Tobias