Innertak och böjlist till dörrgaraget

  

Arbetet med innertaket fortsatte idag, funkar bra med mina pappmallar. Sågar med sticksågen och efterjusterar med handhyveln så det blir en jämnare linje.

  

Det gick bättre att få babordsidan på plats, övning ger färdighet! För att lättare få ut mitten av taket använde jag mig av ett laserpass som ger en bra linje att utgå ifrån. Markerar på den ena skivan och sågar sedan till skivan, markerar av på den andra.

  

Sågar till den också och taket är klart, de går tajt ihop nu och skall justeras innan mattan limmas på.  När jag lägger de två innertaks skivorna över varandra så missade jag mitten med 5 mm, det får jag leva med….vilket inte kommer bli svårt!

  

Till kantskivorna använder jag de redan tillpassade skivorna som mall, grovsågar dom i verkstan och med hjälp av smygvinkel och dragpassare så mallas de in på plats.

Runt takluckan måste jag limma innertaksmatta direkt på plasten och den ytan behöver jag för att kunna passa takskivorna emot. Är rädd att skada mattan därför får det vänta till snickerierna är klara!

  

Passade till durken i förpiken, ett litet hörn skulle bort! Gjorde detta innan jag tog ner täckskivan till dörren för att påbörja arbetet med listen kring dörren.

  

Gör en mall för att kunna limma en formpassad list, en hona/hane form så den håller formen på fanéret under limningen.

  

Använder mig av ljust polyuretanlim, kletigt som tusan och skyddshandskar rekomenderas-

  

En liten skruv i en änden håller formen på plats till en början, bra med press på och sedan släpper jag skruven och trycket blir jämnt över hela biten. Återstår en del efterputsning innan den är klar att montera…

  

Nu är vi klara med detaljerna till peke så nu skall Niklas börja med det! Har ritat in ”örat” för förstagsinfästningen på plåten! Kommer bli kanon!

/Tobias

 

2 tankar kring ”Innertak och böjlist till dörrgaraget

 1. Jan Näsmark

  Gjorde du plåten i Sketchup? Går den att göra måttriktigt i detta program?

  1. Meadiva Inläggsförfattare

   Ja, det går absolut. Man ritar i 3d med ”riktiga” mått, hade lite problem att exportera den till AutoCad men nu vet jag hur man gör.

   Vet att det tidigare var problem att få gjort utskrifter i rätt skala med gratisversionen men om sådana behov skulle uppstå får du höra av dig!

   /Tobias

Kommentarer är stängda.