FM-radio ombord och temperatur ombord!

    

Vi har kikat lite på Fm-radio att ha ombord, i marinbutikerna säljes gärna LTCs grejer som verkar ok.  Det är rimliga i pris och kvaliteten har jag ingen aning om men vi är inga ljudproffs och kräver inte så mycket.  Vi vill ha ljud i sittbrunnen och i salongen och vi vill kunna styra var det skall komma.

Om man kikar på bilstereo marknaden verkar det finnas en hel uppsjö med grejer i alla prisklasser, är det någon praktisk skillnad kan man ju undra!

När jag kom hem från jobbet gick jag ut och kikade på temperaturen ombord, lite intresserad då elpatronen är påslagen och skall skapa en grundvärme ombord, 13-14 grader är ju en bra arbetstemperatur!

/Tobias

 

7 tankar kring ”FM-radio ombord och temperatur ombord!

 1. Pelle

  Ljudproffs eller ej så är det ändå rätt kul om ljudet är vettigt.. LTC har jag lite delade tankar kring. På den tiden jag hade egen butik och sålde och installerade bland annat bilstereo så köpte jag lite från LTC och deras produkter var väl helt OK, men inte mer än så i mina ögon. Förr-förra året köpte en bekant en båt med en LTC TV i.. Dom hade inte mottagning när alla andra båtar med andra fabrikat runt om hade perfekt bild..

  Så – jag hade satsat på något annat.. Köpte själv en JVC för 1300-1400 på NetOnNet i somras.. Den har dessutom Bluetooth vilket vi uppskattar mycket. Perfekt att ha padda eller iPhone i brunnen och ”streama” ner till stereon inne i båten. JCV´ns inbyggda förstärkare låter fortfarande riktigt bra (dom hade bra inbyggda steg redan runt år 98-00) och det skiljer faktiskt en hel del mellan olika märken.. Då jämförde jag mest med Sony, Kenwood och Clarion och JVC var varmast med bra tryck i basen..

  Beträffande högtalare så även där – satsa på något vettigt – det är inte speciellt dyrt. Vi hade Infinity marin i sittbrunnen på Zefyros men dom tillverkas inte längre tyvärr.. I Motorbåten satt det GroundZero har jag för mig – skräp i jämförelse.. Nu köpte vi DLS 6.5″ tvåvägshögtalare och fällde in bakom rattarna (kan se om jag kan ta nån bild) och det låter riktigt vettigt.. Inne i båten satt det rätt bra grejjer så dom har vi inte rört.. Tror DLS-kitet ligger på runt 2000kr listpris..

  Har ju iofs även tävlat och dömt i ”välljud i bil” mellan 1996 och 2005 av och till så jag är kanske lite färgad, men vi seglar inte direkt runt med någon discoanläggning ändå 😉

  Påstår Pelle
  S/Y Splash

  1. Meadiva Inläggsförfattare

   Jaha, då fick vi mer att fundera på…! 😉
   Var köper man radio/högtalare med fördel? Finns det någon bra butik man kan gå till?
   /Tobias

 2. Fredrik

  Jag har kört med JBL MS6200 i mina rtvå senaste båtar och har varit extremt nöjd med dessa. De kostar 88 USD, så har man möjlighet kan man med fördel köpa detta i USA.

  /Fredrik

  1. Meadiva Inläggsförfattare

   Tackar för tips, skall kika på det! Har dessvärre inte möjlighet att köpa i USA!
   /Tobias

 3. Andreas Hansson

  En detalj som vi störde oss på var avsaknaden av permanent minne för radiostationerna. När man bryter huvudströmmen så ”försvinner” snabbvalen.
  Det slutade med Biltemas marinradio som faktiskt hade rätt typ av minne, många andra tillverkare påstår att de har permanent minne men i själva verket så batteribackar de ett flyktigt minne i enheten.

 4. Pelle

  Den vi köpte till Splash är en JVC 731 – finns på NetOnNet på följande sida; http://www.netonnet.se/art/bil-och-bat/bilstereo/huvudenhet/bilstereo-cd-radio/jvc-kd-r731bt/167184.4686/

  Den har INTE permanent minne – något som jag dock inte saknar då vi inte slår ifrån huvudströmmen på sommaren normalt.. Den brukar vara på från sjösättning till upptag då vi alltid har kyl & frys igång ändå…

  Beträffande högtalarna så köpte jag dom av en lokal handlare i Stenungsund (Ljud & Bildcenter) då jag dels känner dom sedan tidigare, och dels för att dom brukar ha lite bättre grejjer i lager.. 😉

  Men – vi kan diskutera ämnet mer ingående om du vill… Men det kanske är fel ”forum” att göra det via kommentarer på bloggen…

  Påstår Pelle
  S/Y Splash

Kommentarer är stängda.