Windexbelysning är grejen!

Efter jobbet idag hade vi möte med Jonas från Seldén och Bengt från Albatross Segel. Vi diskuterade riggens detaljer och mått. Panelhöjder var på tapeten och det innebär höjden mellan däck, spridare och övre spridare. Där vill Bengt att vi förändrar lite på måtten för att ge en stabilare rigg och bättre båtfart, det är ju en bra kombination!

Vidare diskuterade vi hur vi skall rigga med fallboxar och annat, utfallet blir bra då vi får stor flexibilitet i riggen där spirbomsliften kan dubblera som fockfall och gennakerfall som extra fall till reachern.

Materialval i fallen blir någon typ av dyneema för dess stumhet, vi har ju fallen på masten och då är det ju bra om man slipper eftersträcka allt för ofta.

Ett för mig nytt begrepp var windexbelysning, det måste man bara ha…..men när man tänker på det så är det ju faktiskt ganska smart så det får nog bli en sådan!

Vi har ju funderat på stormfock och gör så att vi ber Seldén att montera beslag och fallbox med pilotlina i så kan vi komplettera med stag och fall den dag då vi behöver.

Det var ett bra och konstruktivt möte!

/Tobias

 

 

10 tankar kring ”Windexbelysning är grejen!

  1. ImmodyFem

    If you qualify, your doctor or nurse practitioner will prescribe the right course of treatment to help you take control of your dandruff buy priligy cheap When purchasing Cialis online, it s important to understand whether the brand you are trying to buy is branded or generic and any differences in price

    Svara
  2. seisturne

    Had sex from 9 October to 13 October Then on 24 October I did pregnancy test with clear blue it was positive I am 2 weeks pregnant. clomid for sale The total cost of a sperm aspiration including freezing will generally be somewhere between 3000 and 12,000 depending on the variables mentioned above.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *