Städdag ombord och i verkstan

  

Har ägnat dagen åt städning ombord och i verkstan, för att börja lite i rätt ände så slipade jag klossarna till grabbräcket. De såg riktigt stygga ut med sina vassa glasfiberstrån efter vår plastning häromdagen. Efter det så röjde jag ur och dammsög hela båten invändigt, nästan klart att flytta in…. mycket glasfiber fann jag!

  

I verkstan så passade jag på att fräsa upp alla garneringslister som varvet skickat med när jag ändå hade det uppsatt i maskinen. En hemmagjord nedhållare och matarverk gör att jag kan hålla fingrarna långt ifrån fräsen!

Nu är listerna frästa, den skarpögda läsaren ser att det är en liten klack på listen och det beror på att jag är tvungen att göra så för att få fram en hel pärla i fräsnigen. Kanten sågar jag sedan bort och justerar fasningen på motstående sida med hjälp av sågen(den är lite för stor i förhållande till pärlan). Tanken är sedan att vi skall montera upp det tillfälligt och sedan ta ner och sprutmåla det vitt. Vi tror att vi genom att sprutmåla kan behålla de skarpa kanterna på listerna.

/Tobias

22 tankar kring ”Städdag ombord och i verkstan

 1. Jan Näsmark

  Hej,
  Fantastiskt arbete ni gör. Njuter varje gång jag går in och ser hur projektet utvecklas. Finns massor att lära även för mig som redan har en båt och som söker lösningar på planerade förändringar.
  //Jan

  1. Meadiva Inläggsförfattare

   Hej Jan
   Kul att du gillar det vi gör! Det värmer med den respons vi får via bloggen!

   Säg gärna till om det är något speciellt som du vill att vi skall förklara/beskriva mera om det är så!

   Jag har en fråga, får du ett mail med mitt svar skickat till dig? Har lite svårt att kolla den funktionen själv!

   /Tobias

Kommentarer är stängda.