En första leverans från EmpirBus

Det kom ett paket med posten, spännande!

  

Öppnade det och fann tre stycken DCM enheter, det är till dessa enheter som alla förbrukare skall kopplas in.

  

Sedan kommer det styrsignaler till enheten via Nmea nätverket, det är den anslutningen som syns på bilden till vänster.  Den gula kabel är till att strömförsörja nätverket (om jag fattat rätt) och skall sitta i mitten av stammen för att ge en bra elförsörjning.

För att kunna ”programmera” systemet behöver man kunna ansluta till dator, det görs via masterenheten (som inte kommit ännu) och till det behövs en USB kabel.

  

Förbrukarna ansluts med kontakdonen ovan, blev lovad att låna en specialtång för att kunna få till det. Får nog se till att få en kurs i monteringen samtidigt…

  

Nätverkskontakterna är standard Nmea 20oo kontakter, i varje ända skall det sitta en avslutningskontakt. Dessa var med i paktet men mellanliggande kablar köps i färdig längd som passar efter båten så det skall vi beställa när vi har allt monterat i båten.

Verkar vara bra grejer, genomtänkt i detaljerna som t.ex. de skydd som sitter på över polerna där kabeln från batteriet kommer. Skall bli kul att få nästa paket som då innehållet mastereheten och knapppanelen, kommer kanske nästa vecka!

/Tobias