Förberedande inför plastjobb

  

Har mallat ankarboxen idag, även där skall vi lägga 10 mm isolering mot boutrymmet. Gamla sjökort är bra att malla med, tejp och en häftapparat är också bra verktyg.

  

I ett led i förberedelserna för de plastjobb som återstår så får vi montera de portlights som är i sittbrunnen. Det skall plastas på skottet runt och med hjälp av hålen kommer det bli något lättare att få fast isoleringen. En klämma i öppningen så skall det förhoppningsvis inte glida allt för mycket. Utsågningarna tejpade jag fast innan jag sågade loss dom, på det viset riskerade jag inte att de skulle ramla in och göra märken någonstans.

  

Utsågningarna visar på tjock laminat här också, känns otroligt bra att de håller hög kvalitet rakt igenom. De har inte sparat på materialet och ligger därför inte på  marginalen när det gäller hållfastighet. Tack vare kontakter på Rutgerson Marin så har vi fått två stycken portlights utan deras logga på, den hade hamnat vertikalt vilket inte sett så snyggt ut. Små detaljer som jag gillar!

  

Vid styrpedistalen finns det två portlights som det är ganska tajta mått på, fick borra ett hål så jag kunde mäta ut var de skall sitta. De var tur för jag var tvungen att flytta ihop dom med ca 8 cm mot hur originalen från Gebo sitter. Rugerson har lite andra mått på sina.

  

Ser riktigt bra ut, de har hög kvalitet på sina portlights tycker jag! På insidan gjorde jag hål efter mallen också, får se i framtiden hur vi skall göra med inramning.

/Tobias