Slitsarnas utseende

Detaljer kan man fundera mycket på, vi tror att vi måste försöka hålla en linje genom allt vi gör och varvet har lagt ribban otroligt högt på de snickerier som de gjort. Det känns bra att fortsätta i samma anda. Slitsarnas utseende har vi nämnt många gånger tidigare men nu håller jag på att skapa lite mallar för att göra ett test i verkligheten!

  

Programmet som jag använder mig av heter SketchUp, det finns en gratisversion som funkar bra för visualiseringar. Jag har en version med ett tillhörande Layoutprogram som gör det möjligt att skriva ut mallar i skala 1:1.

  

Mallen som jag skrivit ut limmar jag på en skiva av mdf, jag använder mig av ett spraylim från 3m. Limmet funkar bra och man kan direkt gå vidare med att såga ut efter linjerna. Är man noggrann med limningen och ”referenshörn” så underlättar det i den fortsatta processen.

För att skapa detta har jag använt mig av två olika mallar men samma frässtål, det underlättar om man slipper byta mellan fräsningarna.

En förkylning gör det tungt att jobba i båten, kroppen säger ifrån så jag får ta det lite lugnare och då passar jag på att jobba på detaljerna i verkstan!

/Tobias