Pentryfunderingar och vattensystem

Nu när värmesystemet börjar bli klart så får tankarna växla över till nästa system på listan, vattensystemet. Vi skall ha färskvatten på tre ställen, pentry, toa/dusch samt på akterspegeln.

Trevägsventilerna till akterspegelns dusch är tänkta till dränering vid frostrisk. Vår fäsrkvattenpump kommer vi placera i förkant under salongssoffan så man slipper ha den under en koj.

  

Orginaldiskhon är rund, på marknaden finns det många olika modeller men det är begränsat med utrymme och de runda som sitter normalt i Divorna är ganska maxade i sin storlek. De rymmer en normalstor tallrik och har ett ganska stort djup, 18 cm.

  

Vattenkranen är en engreppsblandare, frågan är om kvaliteten på en ”båtkran” klarar vårt planerade nyttjande av båten. Funkar det inte kan man ju alltid byta upp sig på sikt. Det kanske kan räcka med en fotpump till sjövatten i pentryt för att spola disk med,  men har vi en elektrisk av samma typ som till färskvattnet har vi ju lite redundans om något skulle hända.

/Tobias

95 tankar kring ”Pentryfunderingar och vattensystem

 1. Cia och Magnus

  Vi har köpt vanliga blandare till båten. Man har så mycket mer att välja på. Får se till att det är en snålspolande variant bara. I pentryt har vi en Morablandare och på toa/dusch är det Hansgrohe-blandaren. Fast jag ångrar att vi inte tog båtduschblandare då de är så mycket mindre.
  Cia

  1. Meadiva Inläggsförfattare

   Det blir säkert samma hos oss, det med duschblandare skall vi komma ihåg när det är dags!

   /Tobias

 2. Per-Anders

  Hej

  Vi har ju husblandare och upplever positivt att de fungerar felfritt efter all användning året om. Ger dessutom utrymme under blandaren, speciellt viktigt i pentryt anser vi.
  Per-Anders

  1. Meadiva Inläggsförfattare

   Menar du i skåpet eller under själva pipen? Vi tänkte olika jag och Malin!

   Husblandare är ju gjorda för mer användning så det blir nog så!

   /Tobias

  2. Per-Anders

   Lätt språkförbistring. Intressant vem som tyckte vad!

   Själv kan jag avslöja att det var utrymmet under pipen jag avsåg, men tydligen hade det dubbel verkan. så valet är ju givet??!

   // Per-Anders

   1. Meadiva Inläggsförfattare

    Malin tänkte som ni och jag måste erkänna att jag tänkte på utrymmet under och såg inte direkt någon skillnad på de bägge!
    //Tobias

 3. Jan-Olof

  För en gångs skull har vi WiFi och då passar jag på att läsa om era jobb, som imponerar i lösning och framfart!
  Snygga jobb blir det enl bilderna!

  1. Meadiva Inläggsförfattare

   Tack, vi blir nöjda och det är skönt att jobba till oss själva. Känner ingen stress utan det får ta den tid det tar!

   /Tobias

Kommentarer är stängda.