Exprimentverkstan

  

Har idag experimenterat lite med fläktkonvektorn som vi byggt enligt WhiteStars principer. Mitt test går ut på att kolla om det är något ”tryck” i fläktarna, bilden till vänster visar en radiator med två fläktar och ett på tejpat A4 papper. Fläkten har fritt flöde dvs den är inte strypt på något sätt. På bilden till höger är det två slitsar(se bilden nedan) som är luftintag och effekten minskar rejält.

Anledningen till experimenterandet  är att vi funderar på om man kan placera en sådan här konstruktion under förpikskojen och leda ut värmen i förkant för att få en bättre spridning i hytten. Spridningen kanske skulle gå igenom en trumma men vi får se, lite svårt att fundera i detalj utan båten hemma.

Detta kan man ägna sina tankar åt på en fredag ett par veckor innan vi får vår båt!

/Tobias

 

6 tankar kring ”Exprimentverkstan

 1. Meadiva Inläggsförfattare

  Hej
  Jag är på jobbet i helgen så jag återkommer när jag har kollat, tror att det var så att jag fick tag på de som du nämnde i din blogg.
  /Tobias

 2. Meadiva Inläggsförfattare

  tog en sväng hem mellan passen och fläkten heter Gentle Typhoon, följande data
  -1850 r/min
  -1,65 m3/min
  -28dB
  -12V/0,083 A
  Jag köpte radiator och fläktar från Aquatuning, funkade kanon!
  /T

Kommentarer är stängda.