Luckgarage, luckjustering, bokhylla

IMG_0447 IMG_0448

Skjutluckan vid nedgången har varit lite trög den sista tiden, vet inte om det beror på att det blivit lite kallare eller vad! Idag var det dags att göra något åt det, luckgaraget lyftes bort och hyveln kom fram för att justera glidlisterna lite på höjden. När jag hyvlat lite och det ända inte blivit bättre felsöker jag ytterligare lite och…

IMG_0449

…inser att jag måste justera lite på kanten av garaget. Slipmaskinen får göra jobbet! Nu går den lätt och det återstår att återmontera luckgaraget men det får bli lite varmare innan det går!

IMG_0450 IMG_0452

Nu när jag lättare kan komma in så betar jag av några restpunkter på listan från sommaren, det behöver justeras lite i kastrullluckans gångjärn. Jag drar ett streck som referens på djupet för att  minska riskerna för att det blir snett när jag senare skär med stämjärnet. Jag ritsar längs kanterna…

IMG_0453 IMG_0456

…och skär lite på sned på kanten innan jag med en vickande rörelse med ett vass stämjärn jobbar mig in så att jag når bortre kanten av gångjärnet. Fingrarna under fungerar som mothåll.

IMG_0458

Jag går ombord och testar när bägge gångjärnen har fått djupare anläggningsyta, funkar bra så nu var den punkten på listan klar!

IMG_0460 IMG_0461

Nästa punkt, när riggen sattes an lyftes pentryskåpet lite i framkant och detta skapade lite tröga luckor. Detta måste hitta ett sätt att kompensera för. För att underlätta för detta tog jag ur all skåpsinredning och tänkte passa på att ge det lite lack. Funderar på att…

IMG_0462

…göra innertak i skåpen nu när de ändå är tomt och inget är i vägen.

IMG_0465 IMG_0468

Ytterligare en punkt på listan har diskuterats, bokhyllor i salongen! Först var vi inne på en böjd front men efter lite klurande så kom vi fram till att det nog blir bäst med två raka hyllor för pocket och inbundna standardböcker.

IMG_0464

Malin testar spegeln men tycker att den sitter lite lågt tyvärr! Jag återanvände de gamla skruvhålen så det blir inte så lätt att flytta upp den!

//Tobias