Lauterbach, Rugen

Liggedag Stralsund- Lauterbach 039Liggedag Stralsund- Lauterbach 041Liggedag Stralsund- Lauterbach 043

Idag gick vi vidare mot nya hamnar, broöppning 08:20 gäller det att passa annars får man vänta till lunch….nästan som i Härnösand…med Mea i täten gick en hel armada båtar genom bron.

Liggedag Stralsund- Lauterbach 044Liggedag Stralsund- Lauterbach 045

Det var en bit att köra för maskin innan det blev möjligt att segla, tiden spenderas med såpbubblor och mera Harry Potter.

Liggedag Stralsund- Lauterbach 046Liggedag Stralsund- Lauterbach 048Liggedag Stralsund- Lauterbach 049

När vi väl kom ut och kunde sätta segel i den lätta vinden fick vi skota hem ordentligt, med 26 grader apparent vind så for vi i väg mot målet. Divan seglar helt otroligt bra!! Havet ligger stilla och vi bara glider i väg i god fart, detta överträffar alla våra förhoppningar. 3-4 m/s och vi gör 5-6 knop!

Framme i Lauterbach gick vi som vanligt en promenad, på upptäcktsfärd. Denna gången hittade vi en marknad att undersöka vid den andra hamnen och i hamnen vi ligger i finns feriehus i form av husbåtar som ligger i gästhamnen mellan båtarna. Senare på kvällen gick Malin och killarna och provade bad- och lekplatsen. Här är gassande sol och sommar!

Liggedag Stralsund- Lauterbach 051

Tim har i flera dagar byggt på en bil, nu är den klar! Det är flygplanet från Legoland som nu är slaktat.

/Tobias

11 tankar kring ”Lauterbach, Rugen

    1. Meadiva Inläggsförfattare

      Hej Björn, jag tror du kan ana hur det känns, det är på många sätt magiskt! att hon sedan seglar på ett sätt som vi inte är vana vid gör det hela mycket roligare.
      /Tobias

Kommentarer är stängda.