Mörkläggningsskiva, durkbeslag,läckage, dörrbeslag, och fendermattor

IMG_9376 IMG_9377

Vi behöver göra två stycken skivor till skrovventilerna i lillhytten och akterhytten. Jag sågar ut och slipar till bra passform innan de får sig ett första lager lack. Till de andra ellipserna i lillhytten och akterhytten syr mamma mörkläggningsgardiner.

IMG_9378 IMG_9379

Jag hade ritat ut med blyerts på durken men missar strecket och kör för lång med fräsen så det blir inte så bra, för att förhindra att det skall hända igen så ritsar jag med en vass kniv runt beslaget.

IMG_9383

Efter en del justerande så är beslaget på plats.

IMG_9384 IMG_9386

Nästa grej på listan är dörrarna och dess beslag,  hämtar dörrarna på ”lagret” och ser till min glädje att de redan från varvet fräst ur för låskistan. Detta underlättar väldigt mycket så…

IMG_9388 IMG_9387

…jag kan börja med att fräsa in beslaget. Jag har tur och hittar ett frässtål med samma diameter som beslaget. Med anhållet på, en stödkloss på sidan och tejpar som anger längdbegränsningen fräser jag tills…

IMG_9391 IMG_9392

…beslaget passar bra. Jag monterar därefter låskistan enligt beskrivning från Onmars hemsida, för att få i skruvarna lite lättare…

IMG_9394

…drar jag dom över en vaxklump som ger lite smörjning, jobbet avslutas med…

IMG_9395 IMG_9396

…gångjärnen som monteras. Här sätter vi tre på varje dörr och av en variant som gör att vi slipper knacka in gångjärnen i karmen och dörren.

IMG_9397

Dörrarna redo för montage ombord.

IMG_9398

Mamma håller på med fendermattor till oss, det är lite utveckling som pågår men vi hoppas att det fungerar som vi tänkt. Vi kör med bävernylon och fleece som sys ihop, band upptill dom passar mot mantåget.  Har man en blå båt så måste man vårda den…

/Tobias