Ljusslang, limmade luckor och inspektion ombord!

IMG_7013 IMG_7014

Efter en intensiv dag på jobbet letandes efter den saknade seglaren så känns det bra att rensa tankarna med en stund i verkstan. Ramarna på luckorna är nästan klara och det som återstår är fräsning av kanten innan det är dags att limma ihop det hela. Det är nu jag skördar frukterna av alla jiggar jag gjort och sparat. Det syns knappt men det ligger en 45° fräsning på innerkanten.

 IMG_7016 IMG_7017

Speglarna sågas ut och slipas in, det visar sig att en plywoodskiva inte är jämntjock så det krävs lite slipande för att det skall passa in ordentligt.

IMG_7018 IMG_7019

Jag torrlimmar som vanligt, tar isär och slipar av kanten innan det kommer lim på…

IMG_7020

…och det hela sätts upp i limpressen. Två luckor till klara!

IMG_7023 

Dagen avslutas med en inspektion av halvspanjorerna, vi får godkänt 🙂

/Tobias

18 tankar kring ”Ljusslang, limmade luckor och inspektion ombord!

 1. Roger

  Snyggt som vanligt! Tänkte höra hur du gör när du tar bort limrester från innerhörn eller innervinklar? Jag tycker det är svårt att slipa bort allt och med stämjärn är det lätt att skada träet… Ytterhörn eller plana ytor är lätt men innerhörnen är kniviga!

  1. Meadiva Inläggsförfattare

   Hej
   Jag försöker stryka lim på så att det inte kommer ut något men det funkar inte alltid utan då brukar jag använda mig av ett vasst brett stämjärn och ”skrapa” inifrån hörnet och ut! Vet jag om att det kommer ut lim på en känslig yta så kan man roa sig med att tejpa så överflödet kommer på tejpen.

   Jag kan kika i morgon hur det blev med limningen på dessa luckor och fota och försöka förklara om det går..

   /Tobias

Kommentarer är stängda.