Sittbrunnsbord

24058 15_diva20

Jag har ritat lite på sittbrunnsbordet så nu tror jag att vi har tänkt igenom designen så väl vi kan och är redo för nästa steg. Vi är inspirerade av originalet som alltid finns på plats och är därmed tillgängligt på ett enkelt sätt. Till skillnad från originalet så har vi en skarv till i skivan vilket jag tror skapar en stabilare konstruktion när den är hopfälld.

Sittbrunnsbord med extraskiva från ovan Sittbrunnsbord med extraskiva

I sitt största läge har vi en extraskiva på akterkant som ger plats för ytterligare två-tre personer, den skivan förvaras i stuvfacket och tas fram vid behov.

130608061707237672013-06-0514.18.45 20131229_123256

Stöden under består av en rostfri stång som bockas till önskad form, jag klurade länge på detta och hittade en bild på nätet som väckte mitt intresse. Sökte reda på ägaren och fick ytterligare ett antal bilder på stödbenet. Det skall enligt Bengt fungera mycket bra och vara stabilt nog, tack Bengt för att du tog dig tid och skickade bilderna!

Sittbrunnsbord från ovan Sittbrunnsbord uppfällt

Utan extraskivan är det stort nog för en normalbesättning och går…

Sittbrunnsbord Sittbrunnsbord nedfällt steg 1

…med vad vi tror enkla handgrepp att fälla ner! Den skivan som…

Sittbrunnsbord nedfällt steg 2 Sittbrunnsbord litet bord

…återstår kan man använda när behovet inte är så stort! I sista läget…

Sittbrunnsbord nedfällt Sittbrunnsbord nedfällt akter i från

…kan även de skivorna fällas ihop och kvar blir piedestalen med sina förvaringsfack från akterkant. Vi tänker göra det i kantlimmad teak men någon typ av behandling på.  För att minska slitaget så tror vi att vi kommer sy ett kapell på som skydd, troligtvis gör vi det med öppning för stuvfacken, vi får se!

/Tobias

 

14 tankar kring ”Sittbrunnsbord

  1. Meadiva Inläggsförfattare

   Hej
   Jag har sett dom tidigare men inte tänkt på dom nu, verkar ju väldigt bra. Skall kika på hur vi skall få in dom i vår design!

   /Tobias

Kommentarer är stängda.