ännu mera luckor…sittbrunnsbord och lite el

IMG_6910 IMG_6911

Eftersom jag jobbar med lite övermått så behöver jag trimma ändarna i efterhand, jag gillar att göra på detta viset för då sågar jag bort limrester och ojämnheter på kanten.

IMG_6914

Nästa steg i är att fräsa in gångjärnen, ställer fräsen på gångjärnen  som vanligt för att få fram djupet på frässtålet.

IMG_6922 IMG_6921

Jag har märkt att gångjärnen har lite bristande kvalitet i det avseendet att de inte håller hålbilden symmetrisk, bilderna ovan visa detta då jag har borrat för skruv och sedan vänder på gångjärnet så passar det inte längre, detta resulterar i….

IMG_6932 IMG_6933

…att jag måste märka varje gångjärn individuellt. Jag fortsätter sedan med karmarna runt de två luckor jag gjort i denna omgång men har problem att få fram virke då det är en massa spänningar och vres i virket. Det tar en stund innan..

IMG_6931

…jag kommer vidare. Precis innan jag skall limma kommer några vänner förbi vilket innebär att jag tar kvällen.

IMG_6913 IMG_6916

Vi har klurat vidare på sittbrunnsbordet och Malin har skapat en pappmall på skivan, själv gjorde jag lite snabbt ett provisoriskt ben…. Vi gick ut och testade lite och efter…

IMG_6920

…lite justeringar så verkar det bra. Vi tror absolut att detta kommer funka och inte vara i vägen utan tvärtom vara bra som ett extra stöd och innehålla lite förvaring som vi i dagsläget saknar i sittbrunnen.

IMG_6925 IMG_6923

För er som undrar om pappa tagit semester kan jag meddela att han är lika flitig som vanligt, vi jobbar på olika ställen för tillfället så han undslipper kameran bara. Pappa kopplar vidare på elen och nu har han ritat en elschema som jag skall försöka tyda och rita in i datorn.

IMG_6930

Snygga kopplingar som vanligt!

/Tobias