Gaslarmsramen klar för lackning!

Nu fick jag äntligen möjlighet att färdigställa ramen till gaslarmet, jag började ju för ett tag sedan med att limma ihop ramen och om det kan ni läsa här.

IMG_5727 IMG_5728

För att larmet skall få plats så måste jag borra ut ett hål och för att kunna centrera borret på ett bra sätt sågar jag till en liten kloss som centrumborret får stöd i. När centrumborret kommit igenom så vänder jag på det hela och borrar från andra hållet. På detta vis minimerar man risken för utslag och fliser

IMG_5729 IMG_5730

Hålet klart men det återstår lite mera urjackningar för att det skall passa ordenligt. Ett par snitt med feinsågen och sedan stämjärn så får…..

IMG_5731 IMG_5732

….grejerna plats i ramen, kanten fräses med en radiefräs på 3 milimeter. Nu återstår lackning!

IMG_5733

Nu visar det sig att jag måttat fel lite på djupet så kabelfästet i den runda delen sticker ner lite….suck! Men det löser vi genom att göra ett litet jack där den skall sitta!

/Tobias