Läckage :(

IMG_5534 IMG_5537

Vi har lite läckage som vi försöker lokalisera, trisst att behöva klura på sådant här men skönare nu än under pågående seglats…. I pentryskåpet kommer det en droppe vatten då och då och för att klura ut var det kommer så sätter jag upp ett hushållspapper som tydligt indikerar var det kommer. Nu när det är lokaliserat gäller det bara att klura ut hur det skall tätas.

IMG_5539 IMG_5541

Ett annat ställa som vi konstaterat läckage är kring luckan till akterkojen, pappa spolar och jag försöker förstå var det kommer. Vi som tyckte vi tog i med Sika men det har tydligen inte räckt ändå. Vi får försöka ta bort luckan och för att…

IMG_5542 IMG_5544

…kunna göra det skapar vi några kilar i ek och använder en japanspackel som vi klämmer in bakom ramen. Metodiskt tar vi oss runt och skär rent så mycket som vi kan. Luckan släpper efter ett tag och görs ren ordentligt innan….

IMG_5548 IMG_5549

…vi tar på ny tätningsmassa och…

IMG_5550 IMG_5551

…skruvar fast den igen! Nu kommer det en massa klet på insidan så nu borde det vara tätt.

/Tobias

 

11 tankar kring ”Läckage :(

 1. Cia

  Vi har också ett irriterande läckage. Vi tror nu att det kommer från stället där solcellernas ledningar går genom däcket. Får se när vi tätat där om det blir bra.
  Kan trösta med att även på proffsbyggda båtar kan det bli läckage.
  En vi känner hade en läcka vid ett fönster. Det ville inte täta trots massiva insatser med sikasprutan. Till slut visade det sig läcka mellan gummit som rutan satt i ramen med och rutan. Det blev till att byta ruta och sedan var det tätt.
  Vi har inte pluggat taklisterna ännu just för att kunna ta ner det och få koll på de ev. läckorna.

  Cia

  1. Meadiva Inläggsförfattare

   Hur mycket tid har man inte lagt på läckage…suck! Hoppas ni hittar erat och att vi snart får ordning på våra..
   Hört flera som haft samma problem med rutor!
   /Tobias

Kommentarer är stängda.