Planering

Vi satt ju häromdagen och gjorde en projektplanering inför vinterns arbeten. I korta drag ser det ut som följer.

Vi ligger kvar i sjön såpass länge att vi hinner trimma in riggen och däcklayouten på ett bra sätt, gör lite testseglingar på dagarna men kommer hem till hemmahamn på natten. Vi har insett att det är alldeles för mycket kvar för att vi skall få igång systemen som gör det möjligt att övernatta ombord.

När vi känner oss nöjda med det så lyfter vi och ställer tillbaka Mea i trädgården och fortsätter med snickerier och installationer. Vart eftersom systemen tas i drift får vi försöka testa dom efter bästa förmåga-

De första snickerierna som skall göras är lejdaren ner så vi inte drar ner smuts på motorn (vi kommer försöka fixa det när vi ligger i sjön) därefter kommer skåpsluckor till pentry och nav. Garderobsluckor väntar vi med ett tag och ser hur det går. Vi kommer prioritera ganska hårt så vi inte jobbar så intensivt som vi gjort hittills.

Vi känner behov av att vila lite och ta det lite lugnt. Det gäller återfinna arbetslust och motivation så vi inte knäcker oss på vägen.

/Tobias

31 tankar kring ”Planering

 1. Cia

  Bra att ni tänker ta det lite lugnt nu. Man behöver faktiskt inte så många ”system” klara för att kunna övernatta. Spis vill man ju ha iofs så man kan värma mat och diskvatten. Värme har ni ju redan. Toa klara man sig utan – en hink räcker tillfälligt och det finns väl toaletter i gästhamnar eller naturhamnar (eller är det bara på ostkusten?). Vatten i dunk räcker ett tag om man är försiktig och en gammaldags kylväska med fryst mjölk i håller kylan en hel helg. Så hade vi det i våra första båtar och det gick bra det med. Ta september på er att mysa i er båt så kommer arbetslusten säkert tillbaka. Ni har hela vintern på er att bygga vidare.
  Själv är jag ledig från jobbet ett par dagar och bor ombord. Kaminen brinner i sitt hörn och värmen ombord är skön trots + 10 grader ute. Att installera vattenburen värme är verkligen ett bra beslut!
  Cia

  1. Meadiva Inläggsförfattare

   Tackar för tipsen, det är klart man kan göra så! Vi får se hur det blir!
   Låter gott att bo ombord, ha fina dagar!
   /Tobias

Kommentarer är stängda.