Masthål, lite rostfritt på däck samt ett trevligt besök!

IMG_4832 IMG_4833

Börjar dagen med att försöka mig på att göra hålet för masten, tänkte slippa göra ytterligare en fräsmall så jag sätter dit en hör kloss som stöd för multisågen. Tanken var god….

IMG_4834 IMG_4835

…men lik f-bannat drar bladet snett och snittet blir ganska kasst. Försöker rätta upp det hela vilket resulterar i ett behov av kantslistning.

IMG_4856 IMG_4857

Bakkanten sågas ut med sticksåg och får slipas till bra form. Ångrar i princip hela upplägget och skulle gjort en fräsmall istället…suck!

IMG_4836 IMG_4837

Här är varmvattenberedaren monterad, trångt och väl utnyttjat utrymme.

IMG_4840 IMG_4841

Telefonen till Kalev i Tallin går varm i dessa dagar, på lördag skall båten lämna Marstrand för vidare färd till Henån och lite kompletterande varvsarbeten. Skickat över lite kort på detaljer som de skickat med och snabbt kommer det ett svar tillbaka vad det är till.

IMG_4843

Denna list var till motorrummet, den huven funderade jag på länge idag hur den skall göras men känner för första gången av stressen och inser att jag inte vill göra den under dessa förhållandena. Vi får köra med byggstegen under Öppna Varv och ta nya tag efter mässan!

IMG_4845 IMG_4851

Niklas kämpar vidare med sina grejer, snyggt som tusan blir det.

IMG_4849

Blir en pullpit med lite lagom attityd!

IMG_4853

Kriskyddet tar också form!

IMG_4855

En kass och trist dag ombord avslutas med ett trevligt besök av våra vänner Göran & Sara, tack för att ni kom och lyfte mitt humör lite!

Idag sa jag till pappa att det är nog första dagen som det inte är roligt att greja, en märklig känsla som man måste ta på allvar!

Tack mamma, pappa och övriga runt oss för er ovärderliga hjälp! Utan er skulle vi aldrig klara detta! Älskar Er!

/Tobias

 

26 tankar kring ”Masthål, lite rostfritt på däck samt ett trevligt besök!

 1. Göran

  Kul att se båten ”IRL”! Anar inte hur mycket arbete ni lagt ner men bra blir det. Det är trots motgångar nära målet, så keep it up!

 2. Alex Barnard

  Tobias!

  Misstag sker, kanske tråkigt att det blir så mycket mer arbete då det är ett synligt ställe. Du kommer garanterat att få still på det ändå. Klok reflektion om att det var första dagen som det inte var roligt att jobba på båten. Alltid stressigt när det närmar sjösättning, för vad jag har förstått så kommer Mea att hamna i plurret på Öppna Varv. Fokusera på det som måste vara klart för dopp, och om möjligt ta en ledig dag, ni jobbar ju ständigt på båten.

  Jag hejar på er!” // Alex

  1. Meadiva Inläggsförfattare

   Det är klart att misstag sker! Mea kommer ställas ut som ett pågående projekt på Öppna varv i Henån
   Tack för stödet!
   /Tobias

 3. Peder

  Ni har lyckats otroligt bra så här långt. Alla gör misstag ibland, men ni verkar göra väldigt få. Så det är inget att hänga läpp för. Var stolta för det ni gjort så här långt, och lycka till med resten från en som följer ert arbete dagligen.

  1. Meadiva Inläggsförfattare

   Hej!
   Tack, vi kanske inte har gjort så många som syns… men det blir bra trots allt! Kul att du följer oss!
   /Tobias

Kommentarer är stängda.