Grabbräcke, kri-skydd, takskiva och ett besök

IMG_4265 IMG_4266

För att kunna sätta i press ordentligt då bägge kanterna på grabbräcket är runda så testar jag hur det funkar att använda en gammal hålkärlslist som pressskydd. Därefter tar ner och drar isär bitarna och lägger lim på…..

IMG_4268

….sätter med hjälp av pappa listen i press. Det funkade inte att göra det själv.

IMG_4271 IMG_4272

På babordssidan så behöver jag nu inte testa så mycket utan börjar direkt med att klyva den, för att slipa stå och fundera på hur det satt ihop så markerar jag med en triangel på baksidan innan jag klyver…

IMG_4274

…och fräser sedan in dominobrickorna.

IMG_4276 IMG_4277

Med hjälp av pappa som siktar längs listen för att det skall bli en mjuk linje skruvar jag upp den, går lättare på denna sidan när jag vet hur jag skall göra.

IMG_4281 IMG_4283

Som alltid så torrlimmar jag först för att inte riskera stöta på problem med lim på, tar ner igen och sätter lim på…

IMG_4284 IMG_4287

…och på med alla tvingar. På andra sidan har limmet torkat så de tvingarna flyttas över och den skrapas ren. Har en fundering hur ”fult” det egentligen är med synlig skruv i grabbräcket. Vi kommer få leva med det ett tag då vi ha lite belysningsplaner som gör det dumt att plugga det nu.

IMG_4279 IMG_4280

Niklas kom förbi idag, han håller på med ett Kri-skydd till oss, och testade hur skenan passar mot stäven. Det skall på två tunnare plåtar på varje sida om stäven.

IMG_4286

Pappas jobb under dagen har vi missat att fota men han har monterat en länssil i akterstuven, slipat in luckorna till stuvfacken lite mer. Sedan har han säkert gjort något mer. 🙂

IMG_4289

Vår kompis Janne kom ombord och kikade, trevligt som alltid med besök!

IMG_4290 IMG_4291

Jag har påbörjat jobbet med innertaktsskivorna. Jag börjar med att tejpa papp som går längs kanterna och avslutar med en bit i mitten som håller ihop det hela.

Efter en lång dag i båten tyckte Malin att vi skulle gå ut och äta, vi har ju ändå semester!

/Tobias