Fönsterram, skotpunkt, teak till peke samt lite mer limmade delar.

IMG_3926  IMG_3928

Började dagen med att rita upp ellipsen i datorn för att få ut vinklarna och när det väl var gjort så hyvlade jag fram virke som håller måtten enligt pappmallen.

IMG_3929  IMG_3939

Den ena vinkeln testar jag fram tills jag är nöjd, testar med mallen så att det funkar som det är tänkt.

IMG_3940  IMG_3941

Skruvar fast klossar på utsidan så det sätter bitarna i press, lägger på nästa lager och skruvar ihop det hela, eventuella vinkelfel…

IMG_3951  IMG_3952

…justeras med ett snitt med japansågen i spåret. Två ämnen är limmade idag, skall ha fyra totalt så det blir till att limma två till innan jag går vidare i processen.

IMG_3930

Vårt ”drifter”skot kommer in på relingen via ett Seldén Flip-Flop och vidare till en avlastare. För att tampen skall komma i mitten av hålet behöver flipflopen för om komma upp 7 mm så jag har idag ritat en platta som…

IMG_3933  IMG_3934

…skall ligga under varje block. Jag ritar och Niklas fixar som vanligt!

IMG_3931

Pappa har fortsatt med diverse installationer i akterstuven, många grejer blir det! Bränsleslang till värmaren har han dragit idag. Säkert flera grejer men jag har inte koll på allt han gör! Det behövs ju inte!

IMG_3938  IMG_3942

Pappa har även fortsatt med teaken till peket, borrar på snedden i mittfisken för plåten till förstagsinfästnignen.

IMG_3947  IMG_3946

Det kräver lite justeringar innan det är på plats.

IMG_3948

Nu återstår enligt pappa bara mellanrummet mellan planken och fräsningen runt om.

IMG_3927  IMG_3935

Så här är det tänkt att bli med de lister som jag håller på att limma ihop, kommer med bättre bilder en annan dag. Det kom med lite gräs in efter torkning ute 🙂 För övrigt kan jag meddela att experimentet med att inte stryka lim mellan första och andra fanéret inte gjorde någon skillnad.

IMG_3956

Åtta stycken limmade, två i pressen och sex stycken återstår!

IMG_3932

Fick oväntat besök idag, en kollega som var på båttur gjorde ett stopp i Marstrand och kikade in! Trevligt avbrott i arbetet! Han var så snabb ut så jag han inte ta kort ombord!

/Tobias