Resa till Henån, sortering av garnering samt lite lackning på slutet!

IMG_5777  IMG_5778

I ett försök till att tvinga kroppen till lite lugnare tempo så tog vi bilen en sväng till Henån och hämtade lite grejer, trevligt snack med Bernt blev det också. Han visade lite av sina ideér på Diva 42an. Ser intressant ut men det är inget som slår 38:an 🙂

IMG_5780  IMG_5781

På väg hem så tog vi en sväng förbi och hämtade upp resten av den målade garneringen, väl hemma…

IMG_5794

…så ägnade jag en ganska lång stund till att sortera högarna. Nu ligger det i snygga högar och redo för att monteras ombord. Kul!

IMG_5782  IMG_5783

Durken till toaletten blev ju för liten…skivan jag hade på lagret räckte inte helt och nu skall den lackas. För att slippa köpa en hel skiva så skarvar vi helt enkelt i lite i hörnet. Sågar på sned för att få bättre styrka i limfogen…

IMG_5785  IMG_5787

… och för att ytterligare öka styrkan fräser jag in två brickor. Lim på överallt…

IMG_5786  IMG_5788

…och sätter sedan i press. Nu återstår slipning av skarven innan den är klar för lackning.

IMG_5790  IMG_5791

På Per Bolles inrådan har jag köpt mig en burk Epifanes för att testa hur det blir med ytan på bänkskivan.

IMG_5792  IMG_5793

Nu i kväll så har jag lackat ett lager med den nya lacken, så här långt ser det bra ut!

/Tobias, som känner ett hopp om kroppen 🙂

 

 

10 tankar kring ”Resa till Henån, sortering av garnering samt lite lackning på slutet!

 1. per

  Hej . Hoppas det blev bra.Körde själv 3 lager blank först, avslutade med sidenmatt (kan bli ”mjölkigt” med för många lager sidenmatt) Det ”hostas” mycket i Stockholmsomr. oxå. Krya på dig.
  Per.

  1. Meadiva Inläggsförfattare

   Hej
   Det blev bra bara jag inte hade varit tillbaka och dragit med penseln lite för sent….får göra om igen 🙂 Slipa och lacka…
   /Tobias

   1. Per Bolle

    hej. Kommer precis in från lackverkstan själv. Tycker sista laget med sidenmatt tål att läggas på lite ”fylligt”. Det ”rinner ut” lite bättre då. Mindre risk för spår efter penseln. …. det har varit mycket göra om igen här oxå.
    /per

    1. Meadiva Inläggsförfattare

     Jag tyckte jag la det fylligt men det hade hunnit sätta sig lite….Vad lackar du för något, båtrelaterat?
     /T

     1. Per Bolle

      Japp, teakdurkar samt lite båtinredning. Jag gjorde samma som du i början…var framme med penseln när det hunnit sätta sig lite.
      /per

      Farbror Hasse i vår familj hade Diva 38, bytte den förra året mot Greenline motorbåt, tänka sig…

      1. Meadiva Inläggsförfattare

       Byta bort en Diva 38 verkar inte genomtänkt 😉 Vad har du för båt? köpte du Hasses Diva 38 kanske?
       /Tobias

       1. Per Bolle

        Nej, tyvärr. Ville köpa den 2006 men då ville han inte sälja. Jag gillade den vasst. Hasse köpte sin 2003. Hasse börjar bli till åren, så nu är det motorbåt + gigantisk husbil + Harley Davidsson som tar upp all fritid. Vi köpte ny jeanneau 37 2006. Hyfsad fabriksbygge som tål att fixas till lite.
        /per.

        1. Meadiva Inläggsförfattare

         Sedär, det finns alltid något att göra! Själv sitter jag på mitt riktiga jobb idag så det blir inte mycket båt byggt idag!
         /Tobias

 2. Cia och Magnus

  Ser fint ut. Håller med Per, det räcker med ett lager sidenmatt. Den är så förlåtande att det är sällan man måste lägga på ler för att det inte blev bra första gången.
  Himla kul att ni nu kan börja att montera in den färdiglackade garneringen. Det kommer att se mycket färdigare ut på en gång. Jag hade problem då jag skulle montera in den då jag hade gjort allt för tajt så att det blev för trångt när jag hade lackat alla lager ( de bygger ju lite i alla fall). Fick slipa om en del vilket tog tid men det problemet har säkert inte ni som har en helt annan erfarenhet av träarbete än jag hade när vi började. Vi bygger vidare även om det inte syns på hemsidan. Magnus är nästa helt klar med landströmmen och jag ska slipa lite plugg på lördag inna vårrustningen tar vid. Jag sköter skrovet helt själv så får M koncentrera sig på tekniska installationer. Isen ligger fortfarande tjock men nu ska det ju bli varmt så vi får hoppas att den går innan vi ska i om 15 (femton!) dagar.
  Krya på er nu och ta det lite lugnt så nu orkar ända fram. Stress kan orsaka olyckor (jag bröt båda armarna) och att komma i vattnet i år är inte värt det. Tro mig!
  Cia

  1. Meadiva Inläggsförfattare

   Hej
   Vi rensågade garneringen så det finns marginal 🙂 Skall bli trevligt att återmontera det hela, längtar efter känslan av att nått är klart 🙂

   Vi stressar inte och tror fortfarande på att vi skall i sjön i år 🙂 Säsongen är lång!

   /Tobias

Kommentarer är stängda.