Taklister och sprayhood

Malin var iväg och sjöng med kören idag så jag och killarna skulle ha en bra dag hemma i det fina vädret. Tänkte dock smyga mig lite med båtjobb om det fanns möjlighet till det och när killarna går ut och leker i det fina vädret så går jag in i verkstan….

IMG_5583  IMG_5584

…och greppar en bräda som är märkt mahogany, slås av en tanke om vem och var har detta skrivits på brädan. Brädan skall bli taklister. Behöver några meter till så jag tänker att jag kan passa på att göra det när killarna leker på utsidan.

IMG_5585  IMG_5593

Skapar fyra ämnen som är 20X20 mm och väljer sedan ut den ytan som är snyggast och hyvlar ner den ytterligare 2 mm för att få en riktig fin yta inåt. Använder mig av en gammal list som mall för att ställa in fräsen…

IMG_5594  IMG_5596

…och kör sedan igenom alla lister. Skyddsglasögon och hörselskydd på!!

IMG_5597  IMG_5599

Nästa steg är att fräsa kanterna, det görs med en liten handöverfräs med 4 mm radie. Har några ”bench-cockies” som jag lägger under listerna. Listerna får sig ett lager lack innan det är dags att ta kvällen.

IMG_5586  IMG_5587

Idag kom Filip förbi och kikade på sprayhood och sittbrunnskapell till Mea, skissblocket åkte fram och som allt annat så kommer detta bli bra är det väl är klart.

IMG_5592

Tyvärr går det inte att malla sittbrunnskapellet då bågarna tar i täckställningen men vi kom fram till att vi nog kan vänta tills vi klätt av och flyttat ner till varvet, Filip hinner fixa sprayhood under tiden vi kölar på….

/Tobias

20 tankar kring ”Taklister och sprayhood

 1. Cia och Magnus

  Antar att jag talar för döva öron men ska ni inte ta och kontakta Hönö-Calle och se vad han kan åstadkomma när det gäller en vindruta.
  Den han gjorde till oss är så perfekt att folk först inte ser att båten har en vindruta utan tror att det är en del av sprayhooden. Kan inte tänka mig vara utan den nu, sikten är så mycket bättre och säkerheten i dåligt väder när man gärna tar skydd bakom sprayhooden medan autopiloten styr blir mycket större
  Cia

  1. Meadiva Inläggsförfattare

   Lite dålig hörsel har vi nog på det örat….men jag kan hålla med dig om att det ser bra ut på Adastra 🙂
   Vi kanske inte har uppnåt vindruteåldern ännu….
   /Tobias

Kommentarer är stängda.