Diverse beslag till dörrar och luckor

IMG_5543  IMG_5544

Beställde ju beslag häromdagen från Onmar och de har nu kommit, här är ett beslag till dörrarna ombord. Vi vill ha ett mekaniskt lås som garanterar att de står kvar även vi hårdare segling. Tänkte mig inte för så jag har beställt tre men kommer nog bara ha användning av två då toalettdörren inte kommer kunna ställas upp.

IMG_5547

Här är lite olika låsbleck för luckbeslagen, det svarta till vänster är för små luckor som gör att låstappen glider över lite lättare. Det till höger är för mer normala luckor vilket vi skall ha på de flesta luckorna.

IMG_5548  IMG_5549

Detta beslag skall vi ha till motorrumsluckorna, det är gedigna beslag vilket känns på dess tyngd och fina passform.

IMG_5550

När man lyfter ringen så ”fjädrar” axeln ut 3-4 mm och släpper trycket, för att öppna vrider man sedan på ringen. Tack vare den funktionen så hoppas vi att det inte skall bli något skrammel i luckorna.

IMG_5551  IMG_5552

Dörrtryckena är små och nätta i sitt utförande och en oval täckplåt gör att vi tycker det passade i Divans formspråk. Har den hårda vägen lärt mig att man inte skall sätta i låsblecket innan man monterat det….jag får inte loss det 🙁

Mamma & Pappa håller just nu på att lägga om sitt tak hemma så jag får en chans att ge tillbaka för all tid han hjälpt oss, det är skillnad på snickerier kan man säga! Det var länge sedan jag använde kofot och hammare 🙂

/Tobias