Bättre idag! Lådor klara och ett rör draget!

IMG_4806

Tog tag i det direkt och justerar in lådfronterna så jag blev nöjd, gick bättre än jag trodde det skulle göra.

IMG_4808  IMG_4807

Nästa steg är att sätta fast sjösurrningsblecket under lådan, gör en borrjigg så jag får allt lika. Det tar lite tid nu första gången när alla olika jiggar skall skapas men nästa gång går det som en dans! För att det inte skall fläka sig på insidan sätter jag en tejp över det kommande hålet.

IMG_4809

Därefter skurvar jag fast blecken och passar in på plats, funkar kanon och jag blir riktigt glad! Lite svårt att visa på bild men nu funkar det så att när man tar tag i handtaget trycker man upp blecket och man kan sedan dra ut lådan 🙂 När man skall stänga så trycker man bara igen lådan!

IMG_4810  IMG_4811

Grovkapar virke som jag hyvlar fram till ramträ för luckan, 20X40mm blir det, ställer upp virket för en första kontroll om det är harmoni i måtten. Verkar ok, nu är frågan…

IMG_4812

…hur vår knopp kommer passa med ramträt, testar lite och finner ut att det kommer bli bra! Vill ju inte göra luckor som inte funkar!

IMG_4813  IMG_4814

När jag sågar Kahyan vill det gärna flisa sig i bakkant på klingan, för att förhindra detta så brukar jag ta en kloss och hålla mot kanten som klingan går ur. På det viset blir snittet renare vilket….

IMG_4816  IMG_4818

…syns tydligt på de olika bitarna ovan. Kapar till ramträt, gör alla kapningar med samma maskininställning.

IMG_4819  IMG_4830

Därefter sågar jag ett spår för spegeln på 6 mm, i det spåret skall jag göra en tapp på den undre biten så den fyller spåret på den stående biten. Gör en fräsjigg som gör det enkelt att göra flera likadana tappar. Sticker in biten som skall bli tapp i jiggen…

IMG_4831  IMG_4833

..och fräser först ena sidan och tar ut och vänder på stycket och tar andra sidan. Det blir för tajt så jag  sänker stålet i fräsen lite och därefter passar det bra. Jiggen tar lite tid att skapa men sedan går det lättare.

IMG_4834

Sågar till speglar och passar in dom i ramträt, blir snyggt tycker jag. Vi tänker oss nog bara en liten avrundning på innerkanten mot spegel och dövade kanter mot ramträt. Vi får ha ett möte i designgruppen så får vi se vad vi kommer fram till!

IMG_4820  IMG_4821

Pappa kom förbi, fick en rulle Alupex rör (undrar om det heter egentligen…)igår och vi hade laddat upp ordentligt för att dra den från ankarboxen till pumpen i soffan, vi trodde nog bägge att det skulle bli en svår match men vi vann den lätt med 10-0. Svårigheten låg i att den  skulle passera genom garderoben i lite olika krökar!

IMG_4828   IMG_4835

Pappa fortsatte sedan med pumparna som på något fiffigt vis skall monteras i soffans framkant. Monterar både sjö- och sötvattenpumpen på en skiva som i sin tur skall hängas med gummikuddar bakom mot skottet till förpiken. Allt detta på inrådan av vår ljudkonsult Ingvar för att förhindra stomljud från pumparna.

IMG_4838

Hade ju en liten motig dag igår men när Malin kom hem efter jobbet hade hon en liten kasse med sig och sa att hon hade en present till mig, inte utan att man blir glad! Påsen innehöll kompresser, gasbindor, sterilt snabbförband och suturtejp. Det är kärlek det!

/Tobias