Mera målning, lite plastning och sittbänk till duschen!

Kanonsåg  Rensågad lucka

Börjar dagen med att såga rent lufttrumma som vi plastade igår, fortsatte med luckan till gasboxen som skall få sig ett par lager matta på andra sida också.

Acetontvättat trumma  Redo för plastning och målning

Trumman slipas ordentligt och tvättas i aceton så fägen förhoppningsvis skall få ordentligt fäste. Lägger upp det ombord för plastning och målning. Vi fick en bister erfarenhet igår då hela huset luktade plast långt in på natten trots stängda dörrar mot verkstan. Detta gör att vi är väldigt skeptiska till att kunna sprutlacka i källaren, de som skall målas med vattenbaserat funkar ju men inte lacken. Ett litet bakslag men jag  tror att vi skall finna en lösning på det också!

Plastat  Göran kämpar på

Medan svärfar slipar och spacklar ytterligare en gång på ytorna på toaletten så passar jag på att plasta baksidan på luckan.

Mask är bra att ha  Nu blir det bra

Denna gången hoppas vi på att det skall bli bra, har ni hört det förrut….men nu blir det bra! Kanske att vi behöver stryka området kring ventilen en extra gång (det är ju den ytan man ser direkt man kommer in).

Halva designgruppen

Haft möte med designgruppen angående lådorna, de fick nästan godkänt. Malin frågade varför inte lådsidorna är högre och jag hade inte något bra svar….det håller inte att säga att virket erbjöd inte mer höjd  än så…  Kommer att göra två nya lådor med fullhöjd på sidan, återigen gör om och gör rätt! Skit att man inte kan tänka på allt direkt!

Onödig fals  Fräser en i taget

Gör om och gör rätt igen….tänkte ju om under processen med sittbänken till duschen vilket resulterade i att jag fick byta ut några bitar i bänken. Falsen jag fräste behövdes inte. Tar loss en bit i taget och fräser kanterna…

Rundar spetsen med sandpapper  Skena är kanon

…och rundar av spetsarna med sandpapper för att inte få stickor i rumpan. Jobbar som vanligt med bitar med ett visst övermått som jag kapar av efteråt.

ajdå, men lim fixar till det  Snedsågat

Tyckte det skulle vara snyggt med en liten kant undertill på bänken, hade först tänkt att såga ut två bitar och lägga på varandra men under resans gång tänker jag om…tänker att en liten list som böjlimmas på framkant ger en snyggare yta och kanske ännu snyggare om den lutar lite…Snedsågar listen i justersågen….

Frånsågar kilen  Vattenspray får limmet att skumma ordentligt

 

…och sågar loss den lilla kilen på bandsågen. Tycker att det är säkrare att göra såhär istället för att hantera små bitar i maskinerna. Sprayar på lite vatten för att det skall skumma ordentligt och fylla alla skrymslen bakom listen som böjs efter stödlisterna.

Många tvingar  skumt lim

Många tvingar behövs det för att det skall bli bra, limmet skummar som det skall. I morgon får vi se hur det blir!

Tim skapar  Gubben klar

Hade fint sällskap under kvällen, Tim gjorde en gubbe under tiden som jag höll på med bänken!

Tack för hjälpen Göran, ha en bra resa!

/Tobias