Duschdurk

IMG_4379  IMG_4382

Tillpassar reglarna med ett övermått på höjden, det gör att jag kan justera reglarna efter botten tills jag blir nöjd med passningen. Använder därefter laserpasset för att mäta ner till ett vågrätt plan. Sedan är det bara att såga efter markeringen så skall det stämma.

Reglarna på plats  Kanterna passas in

För att duschvattnet skall kunna rinna  ner till avloppet gör jag lite valv undertill, det gör även att det blir lite lättare att passa in mot durken. Därefter passas kantbitarna in, sedan fastnar jag i designloopen och kommer nästen inte ur den….suck! blir så ledsen på mig själv när jag kör fast. Uppgivenheten är nära till hands då! Biter ihop och resonerar tillslut lite som så att det går ju att göra nytt om det inte blir bra. Skruvar dit två lister som gör att jag kan flytta in till verkstan för resten av jobbet.

Special på kantlisten

För att inte riskera att kanterna skall bli för klena då skruvregeln under blir tunn på änden så gör jag en speciallist där jag sågar ner en fuskfals. Tanken är att komplettera med lite hål igenom så det inte står vatten där.

Övermått för att sedan kapas

Jag tycker att det är lättare att kapa i efterhand så jag gör bitarna med ett övermått, distansklossar mellan gör det lätt att jobba men det hela upp och ner. Jag skruvar från undersidan för ett renare intryck.

Innan kapning  Efter kapning

För att inte riskera att kapa för mycket så testar jag på plats innan. Sågar sedan av bitarna med cirkelsåg och skena. Passar bra, återstår nog att göra en ram runt durken för det  ser nog bättre ut då.

/Tobias