Bänkskiva till handfatet och skåp ovanför

IMG_4296  Skivbärarhandtag

Pappmallar är min bästa vän, det är så enkelt att få till formen trots konstiga vinklar. Skaffade mig ett bärhandtag för skivor, en enkel konstruktion som gör underverk då jag nästan alltid är själv och jobbar i verkstan.

Närbild på handtag  Grovt tillpassad skiva

Med handtaget kan man lätt bära en skiva på egen hand! Vi tänker lägga en mjukfog mot skotten så skivan görs med lite marginal, skall göra en liten fasning på kanten så fogen blir bra. Vi har funderat på kantlist men det blir ingen som står upp utan en som bara täcker kanten dvs ovansidan på skivan blir slät.

Testning av layout  Måttsticka

Fortsatte sedan med skåpsstommen ovanför, anvnder mig av en måttsticka som jag passar in på plats. Jag tycker det är lättare så för det blir så fippligt att försöka mäta ut längden.

Mätsticka  Ytterramen klar och passas in på plats

Det skilde lite uppe och nere, gör ramen med lite övermått och hyvlar in den på plats. Upp mot däcket kommer innertaket att stöta mot ramen, funderar på att fräsa in hålkärlen (som innertaken hänger i) direkt i ramen men då blir intrycket kanske lite snett, men å andra sidan så är ju allt snett i en båt…

Passbitar   Ramverket klart med lådor

I akterkant på skåpet skall vi ha lite lådor, den översta skall delas på två. De blir nästan fånigt små men vi tror att det kan vara användbart. För att få det parallellt och snyggt kapar jag till passbitar och lägger mellan, det säkerställer att det inte blir några mätfel.

IMG_2881

Dagen avslutas med Julfest med Marstrands skola, Havshotellet ställer upp med lokaler och alla klasser sjunger och bjuder på show.

/Tobias

 

 

2 tankar kring ”Bänkskiva till handfatet och skåp ovanför

 1. Jan-Olof

  Hej Tobias
  Läser med intresse om ert fortsatta arbete. Mkt uppskattat är ditt idoga dokumenterade här i bloggen. Undrar just hur långt du kommit i handbokstanken?
  En fundering, kan spånsugen inebära explosionsrisk vid brandfarliga gaser?

  Enda jobb som pågår här är ombyggnad av en 4 hk till 6 hk utbordare, men det får leverantören göra pga garantin.

  En riktigt god jul o gott nytt till er båda!

  1. Meadiva Inläggsförfattare

   Hej Jan-Olof, med handbokstanken inget nytt…vet inte hur relevant den är då jag känner att vi kanske har mer maskiner/verktyg än genomsnittet….gjorde dock en liten förändring på bloggen som kanske kan vara värt något och det är ju denna raden”© Copyright 2012Meadiva, All rights Reserved. Written For: MeaDiva” som kanske åtminstone skyddar oss från att någon annan tar grejer härifrån och gör en bok…

   Gällande spånsug så verkade det som om det mest var risk om fläkten satt i samma utrymme som man sprutar i, nu kommer denna att stå på utsidan och då skall det inte vara så farligt!

   En riktig god jul och gott nytt år till er båda också!
   /Tobias

Kommentarer är stängda.