Slangar och andra detaljer

  

Idag har jag dragit i lite slang, funkade bra som jag tänkt. Det blir till att kapa slangen där det behövs påstick för varje slinga. Huvudstammen är nu dragen från aktern via pentryt och salongssoffan till förpiken. I morgon skall jag försöka specificera de delar som vi behöver, kommer bli en lång lista…

    

Letar efter slangfästen som kan funka för värmeslangen, vill inte att slangen ligger mot skrovet för att underlätta städning och minska kondensrisken. Får bli en sväng förbi en rörfirma en dag och klämma på utbudet, svårt att förstå om det kommer funka med gummislangen utifrån de mått de ger i sin specifikationer.

  

Måste bara få visa en detalj som varvet gjort, de har kontraprofil fräst ”golvlisten ” mot den stående listen i skarven mellan skivorna. Det kan tyckas banalt men det glädjer mitt finsnickerihjärta enormt när man ser den yrkesskicklighet och stolthet varvet i Tallin har.

/Tobias

2 tankar kring ”Slangar och andra detaljer

 1. Nisse Fernissa

  Ska ni inte isolera slangarna? Jag tänker att annars kommer väl mycket energi gå åt att värma den kalla ytorna att inte mycket återstår när vattnet väl kommer fram till konvektorerna?

  Ett helt annat ämne; elsystemet. Jag kom att tänka på en Diva38 som jag var spekulant på som hette LaLoca och då låg i Ängelholm. Han som ägde den hade vad jag förstår gjort som ni och till stor del gjort båten färdig inuti, dock hade han seglat den från Estland. Så lite mer färdig var den. Han hade låtit en firma göra elsystemet och han hade en omfattande pärm med ritningar på hela systemet som gav intryck att vara extremt välgjort. Vi köpte aldrig den båten, men jag vet att den har hamnat nånstans i östra mellansverige eftersom jag träffade han som köpte den på en Divaförbundsträff på Boding segel förra vintern. Tyvärr kommer jag varken ihåg vad han heter eller vad förre ägaren heter, men Bernt kände väl till den förre ägaren, så ni kan kanske nysta där. Jag tror att om ni kan få tag på den dokumentationen så skulle ni få ett förstklassigt elsystem.

 2. Meadiva Inläggsförfattare

  Hej
  Vi tänker nog inte isolera slangarna annat än på de ställen som vi inte vill ha värmespridning, tex under kylboxen. Runt vattentankarna vet vi inte hur vi skall göra men blir det problem får vi isolera lite där.

  Skall kolla med Bernt om han kan hjälpa oss spåra den ägaren, verkar ju mycket intressant.
  Tack för tipset!
  /Tobias

Kommentarer är stängda.