Riggskiss

Tog en sväng förbi Selden och  hälsade på konstruktören Jonas som designar vår rigg. Han lät meddela att han skickat grejerna till Bernt för kontroll Vi har ändrat lite från orginalriggen, vi har flyttat upp inre förstaget 600 mm för att få en stabilare rigg som tål lite mer sjön. Till detta kommer ett yttreförstag med en fast lättvindsgenua/code?? (Är inte så bra på hur man skall klassa dessa moderna segel, är mer skutkunnig i det fallet.)

Vi är väldigt försiktiga med förändringar i segelplanet då båten orginalriggad har en helt underbar balans i rodret. Bilden är en fundering på avståndet mellan rullarna fram, vi vill inte att det skall se konstigt ut på håll så avståndet mellan rullarna är viktigt!

/T

2 tankar kring ”Riggskiss

 1. Nisse Fernissa

  Jag har alltid varit lite orolig över den rätt långa kaltoppen kombinerat med den väldigt slanka profilen, har faktiskt aldrig sett någon annan båt som har så slank topp. Det jag tänkt är att montera en fiol. Har ni funderat kring en sån? Vad säger selden?

 2. Meadiva Inläggsförfattare

  Hej
  Vi kommer att välja rullmast vilket ger en kraftigare profil i sig. Vi har även tillsammans med Selden och Bernt flyttat upp förstagsinfästningen ca 600 mm vilket ger en kortare kaltopp plus ett icke lastbärande yttre förstag. Vi förbereder riggen för extra backstag och har inte funderat på något fiolstag.
  Om du vill kan jag skicka dig kontaktuppgifter på konstruktören/säljaren på Seldéns som vi har snackat med.
  /Tobias

Kommentarer är stängda.