Leverans av vattenpump

  

Fick ett SMS från Viking Yachting idag om att vi har en leverans att hämta, vi beställde en vattenpump häromdagen så det var bara att ta en sväng efter jobbet. Väl hemma fick paketet ligga åt sidan tills middagen var avklarad. I paketet fanns en pump, ett filter och ett antal kopplingar för att ansluta vattensystemet.

Kopplingarna som medföljer är både raka och 90 graders med slangfäste eller skruvfästen. Perfekt! Vi kommer nog att gå vidare från pumpen med skruvkoppling och pex slang.

Den pump som vi valde finns i två storlekar, en 13,5 liter/min och en lite kraftigare på 16,3 liter. Vi beställde den större men råkade få den mindre.

  

Efter lite testande med hjälp av en tiolitershink och duschen får vi fram ett flöde på 10 liter/minut. Det flödet känns klent för en dusch så vi får nog byta pumpen till den större så vi inte kommer störa oss på det för all framtid.

Vi hade en lång diskussion hur man skall skapa redundans i vattensystemet, vi vill inte hamna i situationen att vi har vatten i tankarna men kommer inte åt det. Resultatet blir nog att vi skaffar en likadan pump till sjövattensystemet som vi vill ha i pentryt för att skölja disk med. Då kan vi vid eventuellt pumphaveri bara skifta. Vi strömbortfall under en längre seglats kan vi ha en enklare manuell pump att koppla in i systemet.

/Tobias