Köksfläktsfunderingar

Vi bygger ju för att kunna bo ombord under större delen av året och då kommer frågan upp om man behöver en fläkt över spisen. Vi var ombord en stund igår och planerade och funderade lite och då kom frågan upp.

Fungerar det med kolfilterfläkt eller måste man ha ett utblås på utsidan, en kolfilter vinner ju på sin enkla instalation.

Precis ovan spisen kommer det sitta ett öppningsbart fönster, det räcker kanske?

/Tobias

 

© Copyright Meadiva, All rights Reserved. Written For: MeaDiva

2 tankar kring ”Köksfläktsfunderingar

 1. Per-Anders

  Hej på ER!

  En fläkt hade vi monterat om möjlighet fanns. Det blir en del fett att torka bort vid matlagning som ju blir följden när man bor ombord tycker vi. Fönstret tar en del os m.m men en effektiv fläkt hade varit bra.

  Trevlig Valborgsmässoafton!
  Ann-Christine & Per-Anders

  Svara
 2. Meadiva Inläggsförfattare

  Hej på er!
  Tror ni det hade funkat att skapa en utanpåliggande trumma för fläkten så den kommer upp framför sprayhooden. Det vi snackat om är en lite låg fyrkantig trumma som ligger längs ruffsidan och upp som avlutas med någon typ av ventil(typ elektrolux). Frågan är hur snyggt det blir….
  /Tobias

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.