Vattentanksfästen och värmefundering

  

Idag har jag plastat fast de stöd som jag gjort för vattentanken, kan bara ta en sida i taget eftersom vattentanken inte går att få ut ur förpiken. Har även satt fast stödet för ankarspelsbatteri, där har jag gjort en universalkonsol som vi anpassar efter vilken typ av batteri det blir.

Vi har stora funderingar på hur man på bästa sätt skapar en behaglig och jämn värme i förpiken, vi skulle vilja släppa värme bakom garneringen men vet inte hur vi skall få till det på ett bra sätt då det är ordentligt fastplastat längs kojkanten. Vill inte såga för hårt precis intill kanten då jag är rädd för att skada laminatet, borra kanske går men det hamnar då en bit ut vilket gör att vi måste skapa en ”trumma” för luften att passera i och då passar inte dynorna längre. Höja hela kojbotten kanske kan vara en lösning, men hur mycket behövs då, 10 mm??

Vi har blivit lite inspirerade av White Stars fläktkonvektorer men skulle vilja slippa att ha de som primär värmekälla, möjligtvis som booster vid riktigt kalla temperaturer.

Fortsatte även med plastningen i salongen, nu är det klart på babordssidan för målning. Inspekterade även målningen på kölen och inser att det får bli ett lager till, lite väl mycket missar….

 

/Tobias

25 tankar kring ”Vattentanksfästen och värmefundering

  1. Cia och Magnus

    Vi hade en hylla (den bakom soffan) fastplastad när vi fick båten. Sågade ut luftspalter där och det gick bra. Använde fiens-sågen. Får man en skada i laminatet får man fixa det med epoxi/plast/topcoat beroende på hur stor den är. Det ska bli spännande att se hur vi får värmen fördelad med vårt system där i stort sett all värme kommer bakom garneringarna. Har en misstanke om att vi mest värmer skrovet och skåpen men Magnus tror det kommer att fungera. Facit har vi när vi fått den beställda rostfria diseltanken till värmaren.
    Något som båtbyggeriet lärt mig är att det går att fixa de flesta skador man orsakar (för det gör man). Till och med ångstrykjärnet har fått vara med och reparera en kontusion på ett hörn!
    Cia
    Cia

Kommentarer är stängda.