En sommar i hemmavatten

IMG_0972

Här spenderade vi det mesta av denna sommaren, liggandes till kaj i Marstrand, förra årets långtur gjorde att det i år var min tur att jobba och semestersnurren gav oss 1,5 veckas segling tillsammans. Vi seglade upp längs bonuskusten veckan efter midsommar och kom som längst norrut till Väderöarna.

IMG_2104  IMG_2136

Vi upplevde en skillnad på att semestersegla och att resa med båt. I år har vi seglat väldigt mycket, dvs kryssat och låtit det ta lite mer tid vilket vi inte gjorde på samma sätt när vi reser med båt. Verkligen kul att ha en fantastisk båt som seglar grymt i alla lägen.

IMG_2114  IMG_2174

En del kompisseglande har det blivit, går vi norrut hamnar vi ofta på Dyrön som bjuder på fina promenader. Vi hamnade en helg i Skärhamn som bjöd…

IMG_2183  IMG_2182

…på en upplevelse. Som icke kaffedrickare var det ingen succé, men det var trevligt!

IMG_2150 IMG_2157

Jag och Malin fick en seglingshelg för oss själva, vi tog oss till Käringön och njöt av det fina höstvädret.

Säsongen har varit bra på många sätt, vi har bott ombord under två månader vilket varit ett helt  underbart då vi varit på plats när tillfälle ges. Nu ser vi fram mot nästa säsong med förhoppningsvis mer segling, vi har lite planer och drömmar.

//Tobias