Vintertäckning och stöttor beställda.

IMG_5773

Jag passerar Nordöhamnen på väg hem från jobbet och nu är det julafton för en som söker idéer på hur vi skall bygga vinterställningen. Stannade till idag och kikade lite! Vi kommer…

IMG_5613

…att stå på fyra stöttor kompletterat med någon ställning/vagga runt kölen för enklare hantering. Täckställningen skall vara så hög så manntåget kan vara kvar. Vi funderar på att bygga några bockar som stöttar åsen som allt ligger på. Till en början kommer vi nog skruva ihop något för att på sikt göra lite mer likt pappas med aluminumrör som takstolar.

Frågan är bara vad som håller ner presenningen? Någon som har några bra förslag!

Vi vill gärna också att den går utanför relingen såpass mycket så man kan polera skrovsidorna under presenningen tidigt på våren.

/Tobias

4 tankar kring ”Vintertäckning och stöttor beställda.

 1. Cia

  Hej!
  Vi har en Andersson o son-ställning som vi är väldigt nöjda med- Den har inga plastdelar. Fast man måste ta av mantågsstöttorna då deras fäste är fäste för ställningen. Vi har utriggare så vi kan jobba med friborden i skydd av pressen på våren. Det finns nog någon bild på vår blogg. Vi har ju vagga + en stötta i för och akter. Det är bra att ha om man som vi rör oss i ändskeppen när hon står på land. Binder pressen i denna vagga och binder tillfälligt loss oss när vi jobbar med friborden. Då vi haft bara stöttor har vi satt en kedja mellan dom så de inte kan glida isär. Hängslen och livrem som du ser
  Cia

  1. Meadiva Inläggsförfattare

   Hej
   Skall kolla upp den ställningen! Extra stöttning känns bra i och med att vi springer i båten under vintern!
   /T

 2. Sven-Åke

  Om du fäster takstolarna i toppen på mantågsstöttorna så får du väldigt stora brytkrafter i mantågsfötterna om det lägger sig lite snö på presenningen. En sådan täckning måste ha ordentligt stöd under takåsen vid varje takstol, eller ett rep som håller ihop mantågsstöttorna så de inte kan brytas utåt.

  1. Meadiva Inläggsförfattare

   Vi kommer nog att göra bockar som står på däck med ben som går över mantåget!
   Det är ungefär vad vi vet så här långt…vi klurar vidare!
   /Tobias

Kommentarer är stängda.