Masthål, lite rostfritt på däck samt ett trevligt besök!

IMG_4832 IMG_4833

Börjar dagen med att försöka mig på att göra hålet för masten, tänkte slippa göra ytterligare en fräsmall så jag sätter dit en hör kloss som stöd för multisågen. Tanken var god….

IMG_4834 IMG_4835

…men lik f-bannat drar bladet snett och snittet blir ganska kasst. Försöker rätta upp det hela vilket resulterar i ett behov av kantslistning.

IMG_4856 IMG_4857

Bakkanten sågas ut med sticksåg och får slipas till bra form. Ångrar i princip hela upplägget och skulle gjort en fräsmall istället…suck!

IMG_4836 IMG_4837

Här är varmvattenberedaren monterad, trångt och väl utnyttjat utrymme.

IMG_4840 IMG_4841

Telefonen till Kalev i Tallin går varm i dessa dagar, på lördag skall båten lämna Marstrand för vidare färd till Henån och lite kompletterande varvsarbeten. Skickat över lite kort på detaljer som de skickat med och snabbt kommer det ett svar tillbaka vad det är till.

IMG_4843

Denna list var till motorrummet, den huven funderade jag på länge idag hur den skall göras men känner för första gången av stressen och inser att jag inte vill göra den under dessa förhållandena. Vi får köra med byggstegen under Öppna Varv och ta nya tag efter mässan!

IMG_4845 IMG_4851

Niklas kämpar vidare med sina grejer, snyggt som tusan blir det.

IMG_4849

Blir en pullpit med lite lagom attityd!

IMG_4853

Kriskyddet tar också form!

IMG_4855

En kass och trist dag ombord avslutas med ett trevligt besök av våra vänner Göran & Sara, tack för att ni kom och lyfte mitt humör lite!

Idag sa jag till pappa att det är nog första dagen som det inte är roligt att greja, en märklig känsla som man måste ta på allvar!

Tack mamma, pappa och övriga runt oss för er ovärderliga hjälp! Utan er skulle vi aldrig klara detta! Älskar Er!

/Tobias

 

13 tankar kring ”Masthål, lite rostfritt på däck samt ett trevligt besök!

 1. Göran

  Kul att se båten ”IRL”! Anar inte hur mycket arbete ni lagt ner men bra blir det. Det är trots motgångar nära målet, så keep it up!

  Svara
 2. Alex Barnard

  Tobias!

  Misstag sker, kanske tråkigt att det blir så mycket mer arbete då det är ett synligt ställe. Du kommer garanterat att få still på det ändå. Klok reflektion om att det var första dagen som det inte var roligt att jobba på båten. Alltid stressigt när det närmar sjösättning, för vad jag har förstått så kommer Mea att hamna i plurret på Öppna Varv. Fokusera på det som måste vara klart för dopp, och om möjligt ta en ledig dag, ni jobbar ju ständigt på båten.

  Jag hejar på er!” // Alex

  Svara
  1. Meadiva Inläggsförfattare

   Det är klart att misstag sker! Mea kommer ställas ut som ett pågående projekt på Öppna varv i Henån
   Tack för stödet!
   /Tobias

   Svara
 3. Peder

  Ni har lyckats otroligt bra så här långt. Alla gör misstag ibland, men ni verkar göra väldigt få. Så det är inget att hänga läpp för. Var stolta för det ni gjort så här långt, och lycka till med resten från en som följer ert arbete dagligen.

  Svara
  1. Meadiva Inläggsförfattare

   Hej!
   Tack, vi kanske inte har gjort så många som syns… men det blir bra trots allt! Kul att du följer oss!
   /Tobias

   Svara
 4. online Assignment help

  Since I have been in touch with greatassignmenthelp.com for online assignment help in Canada, I have never looked for any other service provider in the market. I am very happy with the support from their professionals as they have always been able to complete the work within the deadline.

  Svara
 5. statistics homework help

  Statistics has two sides that are equally difficult in their regards, and if you lack expertise in either, your grades will suffer. A student might feel lost between the calculations and consistency problems that look like mountains to conquer. In addition, many students are left behind in this race. However, the statistics homework help make them simplistically conquer complex problems.

  Svara
 6. accounting assignment help

  hey! there our authority is take for you the best Accounting Assignment Help in worldwide and we are not here to providing with you a wrong information is that you’re not aligible to working in this opportunity, we are very genuine to providing you plagiarism free content and spam free assignments that you’ re perfectly nedded for.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *