Administration, lister till motorrum och duschsits

MC-01-120-10_501

Under förmiddagen har jag hållt på med administration kring bygget, det skall göra det också men det känns inte så produktivt. Men som Malin sa det är ju någon att bocka av i alla fall, fick beställt beslag till luckor, dörrar och belysning.

Skärmavbild 2013-03-12 kl. 18.21.47

Fick en fundering på hur det fungerar med strömbrytare till EmpirBus systemet och ringer Henrik som förklarar att man kan koppla (som bilden ovan) fyra återfjädrande brytare till en ingång. Detta innebär att man drar två kablar till fyra brytare och har multifunktion med dimmer och andra förbestämda lägen beroende på hur det programmeras. Det verkar bara finnas lösningar i systemet 🙂

IMG_5452  IMG_5466

Pappa har under dagen tagit fram och limmat ihop virke till ramarna runt luckorna till maskinrummet. Många bitar blir det och andledningen till att vi limmar är att vi inte har någon tvåtumms kahya mahogny hemma. På med skyddshandskar….

IMG_5467  IMG_5468

…och sedan ut med lim på bitarna, har en bra limknekt som hänger på väggen. Den styr bitarna rätt men behöver en extra limknekt som pressning mellan de fasta.

IMG_5456  IMG_5453

Luckan in till septiktanken blev av någon anledning lite skev(ej i vinkel) när jag sågade ut den.  Det försvårar ju tillverkningen av luckan så jag gör en mall som håller vinkeln och rätt mått som jag fräser efter så mycket som det går.

IMG_5458

Resten får jag såga med feinen med okej resultat. Nu skall det nog funka att göra en lucka!

IMG_5459  IMG_5470

På listerna som duschsitsen ligger på fräser jag en 45 graders fals på för att bättre kunna foga med sika. Trycker ut sika på baksidan och runt skruvarna….

IMG_5471

….och återmonterar listerna. Vill undvika att fukt tränger in i skotten vi duschen.

IMG_5461  IMG_5463

Spacklingen av salongstaket fortgår, pappa har gjort ett bra slipjobb och jag var sugen på att testa hur mycket PP100 som det går åt. Blandar till en klick och smetar sedan ut det och inser att det går inte åt så jättemycket vilket är bra!

/Tobias