Besök hos Albatross Segel och lite andra inköp

IMG_5392  IMG_5393

Innan dagens arbetspass var jag förbi Bengt och Lena på Albatross Segel. De har sytt klart våra segel så de är klara för avhämtning på måndag.

IMG_5394  IMG_5396

Det som återstår är lite finjusteringar på lattfickorna och kapningen av lattorna.

IMG_5397  IMG_5398

Tittade på en stund när Bengt klistrade siffrorna i seglen, det är inte de första siffrorna han klistrar, ser så lätt ut och själv hade jag funderat och mätt både en och två gånger innan jag kört igång.

IMG_5411  IMG_5413

SWE 505 är vi, fina siffror men ser lite ut som SOS vilket är lite roligt med tanke på mitt jobb…

IMG_5414

Här ligger focken uppe på storen, man ser UV-skyddet på akterliket. En snygg ljusgrå färg tycker jag.

IMG_5419  IMG_5420

Här visar Bengt hur lattlåset fungerar, det bygger på kardborre som sticks upp i fickan med hjälp av en lattbit och sedan trycks fast. Smidigt men jag kommer garanterat inte komma ihåg vad Bengt sa när vi väl står där och fipplar med lattorna…

IMG_5421  IMG_5422

Här har vi lagt ut ”Driften” som det står på säcken, den är på 66 kvm enligt specifikationen och sydd i annan mycket lättare duk då det är ett lättvindssegel. Jag upplevde den som jättestor!

IMG_5423

Denna skall blir riktigt rolig att få testa 🙂 Vi längtar till sjösättning! Tack Bengt och Lena för att jag fick vara med en stund och kika när ni grejade med våra segel!

IMG_3080

Hann även hämta en bit slang med tillhörande slangklämmor. Koppen köpte jag på samma ställe som jag köpte sprutan och tänker att det är bra att ha en garanterat ren till lacken.

/Tobias