Började som en egendokumentation…

….och nu har vi passerat 20000 besök, hur blev det så!

Inspirerade av Adastra började vi så smått dokumentera vårt projekt. Syftet var från början en egen loggbok över vårt bygge men allt eftersom besöksantalet steg så uppkom känslan av att vi skriver för våra läsare i kombination med egendokumentation.

Den dialog vi får med läsare genom kommentarer är ovärderlig, man kan tänka sig sönder och samma på olika saker så kommer det förslag från annat håll som omkullkastar ens tankar fullständigt, kanon!!! Ni hjälper oss att få en bra båt!

Nu är frågan, är vi på rätt väg! Är ni som följer oss nöjda, vill ni att vi förändrar bloggen på något sätt. Mer teknik, mindre snickeri…säg bara till på något sätt, kommentarer, gästbok eller mail, fritt fram så skall vi ta det till oss!

/Tobias, som är ganska sliten och trött efter en jobbig eftermiddag på jobbet!

 

25 tankar kring ”Började som en egendokumentation…

 1. Johan

  Hej!
  Jag har följt er från början via länk från Adastra.
  Brukar väl aldrig kommentera direkt men läser med nöje varje dag.Jag tycker inte du/ni behöver ändra på nåt.
  Mvh Johan

  1. Meadiva Inläggsförfattare

   Hej Johan!
   Du får gärna kommentera mera, som jag skrev så ger det oss mycket!
   Kul att du följer oss!
   /Tobias

 2. Jan Näsmark

  Hej,
  Jag går in på er sida flera gånger om dagen, eftersom den uppdateras så ofta! Har lärt mig massor och bidrar gärna med synpunkter. Inte ofta man möter någon som så generöst bjuder på alla aspekter när man bygger en båt från grunden. Mycket värdefullt för mig som redan har en båt och alltid funderar kring förbättringar…

  1. Meadiva Inläggsförfattare

   Hej Jan
   Vi försöker att ha någon uppdatering varje dag, ibland känns det dock lite krystat….men hellre krystat än en dag utan uppdatering! Det är ett intensivt projekt så det går sällan en dag utan att vi tänker på båten och då har vi ju något att skriva om…Vi hoppas på att komma i sjön till nästa sommar!

   Kul att du finner den värdefull, det ger oss mer energi till att fortsätta som vi gör! Det tar trots allt lite tid att skriva varje dag men det är en enorm tillgång att kunna kika tillbaka på det som är gjort när man känner att det går trögt!
   /Tobias

 3. Fredrik

  Hej,

  Ni gör ett superbra jobb både på båt och hemsida. Det är med stor behållning som jag följer ert arbete.

  En förbättring skulle kunna vara att skapa en sida som dokumenterar de färdiga resultaten, ex. inredning, värme, elsystem osv.

  /Fredrik

 4. Meadiva Inläggsförfattare

  Tack! Kul att du följer oss, passar på att tacka för alla tips som vi fått under resan så här långt, det är värdefullt!

  Skall fundera på ett upplägg på färdiga projekt, de är inte så många ännu….har ju gjort lite åt de hållet i fotoalbumen. Är det något sådant du tänker dig eller är det mindre delar som du vill se? Förklara och utveckla gärna!

  /Tobias

   1. Meadiva Inläggsförfattare

    Tanken med de sidorna har varit att ge en översikt av delprojekten, det är svårt att vara för detaljerad då det kräver mycket jobb. Har tänkt att man då kan söka antingen genom olika kategorier eller sökfunktionen om man är intresserad av något speciellt.
    Har sökt efter ett plugin som möjliggör att man kan söka på flera kategorier samtidigt utan att finna något som funkar så, tyvärr! Får leta vidare!
    /T

 5. Gunnar

  Tjena Tobias, jag är ännu en av dessa anonyma tjuvittare som tycker det är trevligt att följa era framsteg mot målet. Skulle tro många av era ’visits’ är från såna som jag. Man kan ju vara lite mer tillbakalutad när det inte är en ens egen investering i kapital och inte minst tid. Jag beundrar det driv och den energi som du visar! Det måste kännas bra att ha en far som stöttar emellanåt också. Stimulerande också att lära nya alt känna igen gamla uttryck man nästan glömt som tex ”dövade”, du har nog gått i en bra ’skola’ för att klara detta jobb. Keep up the good work! /Gunnar

  1. Meadiva Inläggsförfattare

   Hej Gunnar!
   Trevligt att du slutar vara anonym 😉
   Pappas hjälp är ju ovärderlig, han kommer som en energiboost när det går trögt! Det är i pappas skola som jag har gått, tillsammans med ett stor intresse för snickeri så hoppas jag att det skall bli ett bra resultat!

   Drivet kanske ibland tenderar gränsen för vad man orkar med, men vi har ett mål i siktet att vi skall kunna sjösätta till våren/sommaren!
   /Tobias

 6. Johnny

  Jag ramlade in på er blogg när jag googlade efter renoveringstips i allmänhet då jag själv köpt en lite äldre båt som behöver en gnutta kärlek och omtanke.
  Jag fastnade direkt och sträckläste er blogg från början tills jag kom ifatt verkligheten någon gång i september.
  Sedan dess är jag inne varje dag när jag kommit till jobbet på morgonen och sitter med kaffekoppen. Det har blivit lite som en rutin! 🙂
  Måndagarna är bäst eftersom det då är en hel helg av uppdateringar att kika igenom!
  Det är en mycket trevlig blogg ur alla aspekter och jag tycker att nivån är mycket bra. Jag uppskattar alla fina bilder av små och stora lösningar, och att ni delar med er av alla funderingar – även de som kanske förkastas.

  Sen imponeras jag förståss också, som andra, av er enorma energi!
  Och funderar lite på om ni sedan kommer att njuta av seglingen eller om det fortfarande kommer att klia i fingrarna!! 😉

  Tack!
  /J

  1. Meadiva Inläggsförfattare

   Hej Johnny
   Du verkar ha en bra morgonrutin 😉 Kul att du gillar det vi gör och finner den användbar!

   Det var mer funderingar i början, nu har det mesta satt sig men det finns lite nog lite mer att fundera på och då skall jag komma ihåg att skriva det!

   /Tobias

Kommentarer är stängda.