Värmesystem och dörrskiva

Idag har det varit lite blandad kompott ombord, Malin har grejat med värmesystemet och kopplat i hop lite och ändrat lite. Vi har tänkt om på vissa dragningar för att kunna sektorera sommar och vinterdrift. Jag har fortsatt med snickerierna.

  

Malin har installerat vad vi kallar ”sommarventilen”, det är en ventil som stryper värmeslingan i bo delarna och gör bara varmvatten och värme till toaletten. För att få till det så har vi använt oss av en vanlig kulventil. För att få det tätt så använde vi oss av både gängtejp och kletmassa, vill inte riskera att det läcker där när vi fyller på systemet då den ligger lågt i slingan.

  

Ventilen på sin plats, lätt åtkomligt under durken i lillhytten. Malin justerade även lite andra grejer, vi har bland annat skippat en konvekor i lillhytten och detta föranledde en omdragning av slangen.

  

För att få till det bra så sågade vi upp hålet lite och då passade det bättre, trångt att komma åt men det funkar!

  

Slingan som ligger i akterhytten har vi planerat om så den kommer att passera genom motorrummet med en konvektor där. Kletet på händerna tas bort med Wipes….  det ville dock inte riktigt försvinna..

  

Skottet till dörrens garage har jag försökt att passa in idag, riktade kanten på sågen då jag ofta upplever kanterna från fabriken lite fransiga. Har en specialgrej på sågen som är bra, klämmer fast skivan i den och sedan håller jag fast den med handen  i andra änden och för hela bordet med skiva och allt efter klingan, rakt och fint blir det!

Försökte få skivan på plats, det gick inte och testade på alla möjliga sätt. Tillkallade experthjälp i form av pappa som är klurig på sådant. Han kikar en snabbis och säger sedan att den är för hög. Ett kontrollmått visar mycket riktigt att den är 10 cm för hög….kapar av och vips går den in om än väldigt precis.

Sedan orkar jag inte mer för idag, på vägen in tar jag detta kortet på vårt UFO i trädgården!

/Tobias

 

 

9 tankar kring ”Värmesystem och dörrskiva

  1. cywheno

    daily cialis online medicines to treat erectile dysfunction or pulmonary arterial hypertension; drugs to treat high blood pressure or a prostate disorder; an antibiotic such as clarithromycin, erythromycin, rifampin, or telithromycin; antifungal medicine such as ketoconazole or itraconazole; medicine to treat HIV AIDS, such as ritonavir and others; or medicine such as carbamazepine or phenytoin

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *