Windexbelysning är grejen!

Efter jobbet idag hade vi möte med Jonas från Seldén och Bengt från Albatross Segel. Vi diskuterade riggens detaljer och mått. Panelhöjder var på tapeten och det innebär höjden mellan däck, spridare och övre spridare. Där vill Bengt att vi förändrar lite på måtten för att ge en stabilare rigg och bättre båtfart, det är ju en bra kombination!

Vidare diskuterade vi hur vi skall rigga med fallboxar och annat, utfallet blir bra då vi får stor flexibilitet i riggen där spirbomsliften kan dubblera som fockfall och gennakerfall som extra fall till reachern.

Materialval i fallen blir någon typ av dyneema för dess stumhet, vi har ju fallen på masten och då är det ju bra om man slipper eftersträcka allt för ofta.

Ett för mig nytt begrepp var windexbelysning, det måste man bara ha…..men när man tänker på det så är det ju faktiskt ganska smart så det får nog bli en sådan!

Vi har ju funderat på stormfock och gör så att vi ber Seldén att montera beslag och fallbox med pilotlina i så kan vi komplettera med stag och fall den dag då vi behöver.

Det var ett bra och konstruktivt möte!

/Tobias