Nerskruvad köl och spackel på toppen

Har idag skruvat ner kölen så den står på bottenpallningen. Många varv blev det…balken rätade sig nästan helt. Den är nu återlämnad och betraktas som nog som skrot.

  

Toppen av kölen har lite ojämnheter som behöver åtgärdas, vanligt stämjärn och hammare tar bort de värst topparna. Rondellen fixar det som återstår, den jämnar snabbt till ytan och tar samtidigt bort oxiden som gör det möjligt för epoxin att fastna ordentligt.

  

I toppen av kölen fann jag en slaggskada eller vad man skall kalla det, lite slipning och efterföljande renblåsning med tryckluft skapade en liten krater. Då kom det borthuggna blyet väl till pass.

  

Med en enkel gasolbrännare smältes snabbt blyet och fyllde upp kratern, lite bankning med hammare med efterföljande slipning gav ett godkänt resultat. Nu är kölen redo för stålborstning och sedan spackling. Spacklingen gjordes med samma princip som övriga delar av kölen, blanda epoxin noggrant och sedan pensla ut spacklet för att avluta med att slipa in det i blyet med ett 40 papper, efterstrykning med pensel för att ge en slätare yta. Hoppas det blir bra!

/Tobias