Sista lagret epoxi på kölen

Enligt arbetsbeskrivningen från NM Epoxi så skall man vattenslipa mellan de olika lagren, jag var lite nyfiken på varför och ett samtal senare så hade jag svaret. Kör man med maskin så blir det för varmt och i och med att epoxin inte är genomhärdad förrän efter 7 dygn så ”smälter” det under maskinen. En annan anledning till vattenslipning är att man inte avverkar så mycket, det räcker med en nedmattning av ytan så skall nästa lager fästa.

  

På ett par ställen rann det lite för mig så där fick mitt favoritverktyg sickeln komma till användning. En sickel är en plåtbit som slipas på ena sidan och gör det möjligt att ”skära” ytan. Jag fuskar lite och slipar sickeln med en vanlig fintandad metallfil, det blir hyggligt resultat och fina spån epoxi avlägsnas tills rinnet är borta.  Kolla på denna länk om ni vill veta hur man skärper en sickel eller googla!

Dagen började med ett kraftigt regn, det funkar ju om man ändå skall vattenslipa men det är ju bra om det är torrt när man målar. Därför byggde jag mig ett enkelt tält över allt, pratade med NM Epoxi om vad som händer om det kommer fukt på epoxin och det svar jag fick var att det fäster inte om ytan är fuktig och om det kommer fukt på icke härdad epoxi så blir det missfärgat men i övrigt påverkas den inte.

 

  

Lite pappslöjd på toaletten hann jag med efter målningen, det börjar så smått att formas till något konkret att bygga vidare på. Handfatet är fortfarande inte löst utan det lutar nog åt att vi måste bygga ett eget.

/Tobias