Koppen till förpiken och lite innertak i lillhytten

IMG_6126  IMG_6125

För att slippa rita direkt på trät tejpar jag där koppen skall sitta. För att fästa fräsmallen gör jag som vanligt och sätter dubbelhäftande tejp på baksidan men…

IMG_6128  IMG_6129

…eftersom jag inte har lust att laga skador i dörren säkrar jag med en tving också. Tvingen gör att jag inte kan fräsa allt på en gång.

IMG_6130  IMG_6131

När fräsningen är klar testar jag så att det ser bra ut, tar bort mallen och märker att koppen inte bottnar utan ytterligare justeringar.

IMG_6133

Limmar den med brun sika och hoppas att den skall sitta!

IMG_6134  IMG_6136

Nästa hytt att färdigställas är lillhytten. Börjar med att skruva upp garnetringen i överkojen så jag kan sätta listen för den yttre innertaksskivan. Använder sedan den innertaksskivan som jag gjort sedan tidigare som mall vilket underlättar. Sedan har jag väldig tur för jag mäter fel med resultatet att min marginal som jag tänk justera in på plats försvinner och skivan passar prefekt direkt! Ett fel som blev rätt!

IMG_6137

Klär skivan och monterar den och den bredvid på plats när jag kommer tillbaka efter en tur till lackversktan. Svärföräldrarna kommer hem på söndag så jag behövde komma dit och återställa, tack för lånet!

IMG_6138  IMG_6139

Den ytan som jag kontaktlimmade för ett tag sedan fick sig idag ett lager vitt så att jag kunde….

IMG_6140

….fortsätta malla innertaktsskivan. Hade hoppats på att kunna klä den idag men det fick bli kalasförberedelser i stället då Tim fyller 9 i morgon!

Och till er som undrar vad pappa har gjort idag så har jobbat på som han brukar men det har missats att ta kort på det så det kommer en annan dag!

/Tobias