Mera luckor, en hylla och lite kantlist.

IMG_5529  IMG_5532

Pappa jobbar vidare med luckorna och har idag limmat ihop ramträt, en skruvstäd blev bra som press.

IMG_5521

Det funkar också att kila för att skapa tryck. Pappa har limmat ihop ramarna utan skivan i mitten för att på detta vi underlätta när det skall lackas.

IMG_5514  IMG_5515

Efter att slipat bort limmet som kommit utanför så gick jag vidare med stommen kring hyllan.  Jag gör en fals på baksidan fronten som stommen skall limmas i och hyllplanen tänker jag fräsa in fronten. För att kunna fräsa skapar jag en enkel vinklad jigg som…

IMG_5516  IMG_5518

…gör atthyllplanen passar rakt in. Fronten lutar men tack vare detta blir det bra. Hyllplanen fräses också in på samma sätt och på detta vi blir det starka limfogar när det väl skall sättas ihop.

IMG_5522  IMG_5526

Måste ju testa på plats så det passar innan jag går vidare och sedan slipar jag…

IMG_5527  IMG_5528

….allt innan jag fräser kanterna runt om. Sätter ihop hyllan och sedan testar jag med en av Ann Rosmans böcker och det funkar bra. Har ni inte läst hennes böcker så kan jag starkt rekommendera dom. Nu är hyllan klar för ytbehandling och vi kommer lacka ramen och måla det övriga vitt.

IMG_4290  IMG_5530

Nästa del som skall färdigställas i akterhytten är hyllan ovan garderoben. Jag har en bit färdig list som blivit över från förpiken (den var för kort och Kalev har gjort en ny till oss) men för att få till den biten så vill jag gör några små testbitar….

IMG_5538

…som jag passar in mot kanterna. När dom passar bra så mäter jag avståndet mellan och går in för att kapa.

IMG_5540  IMG_5541

Lägger på den ena biten som mall och sågar efter den och mäter sedan ut…

IMG_5542

…avståndet mellan och inser sedan att nu är det kvällen.

/Tobias

19 tankar kring ”Mera luckor, en hylla och lite kantlist.

 1. Jan-Olof

  En fundering – ni för väl dagbok med not om timmar nedlagda?
  I Aquila har jag alltid en röra ibland böckerna för att dom rasar omkull när inte hyllan är full. Vad göra? Dom blir i alla fall kvar i hyllan tack vare ett mothåll.

  Svara
  1. Meadiva Inläggsförfattare

   Hej
   Nej vi har ingen bok med tider i, funderade på det till en början men kom snart fram till att det bara skulle bli stressande så vi lät bli!

   Du får fylla hyllan med lite bra böcker så de inte kan ramla ut!
   /Tobias

   Svara
 2. Pingback: MeaDiva

 3. Slemi

  “Stores potentially closing or consolidating following the rush of optimistic opening is not that surprising and rather validation for businesses to evaluate their intentions of opening or growing quickly in the first place,” she said of Lobo’s comments in an email. On Jan. 16, 2019, Georgina Council voted to opt out of allowing retail cannabis stores in the community. In a recorded vote, it was 4-3 in favour of opting out. 288 Erie Street SouthUnit DLeamington, Ontario You will get the opportunity to ask in-depth questions about cannabis with your cannabis counsellor. Your cannabis counsellor will assist with product selection and dosing advice. They will also send the registration forms to the licensed producer (LP) on your behalf. The LP is who you will actually order the cannabis from. https://sierra-wiki.win/index.php?title=Cannabis_retail_store_licence One significant outcome of the research was psilocybin’s influence on affect—an individual’s emotions, feelings or mood: Psilocybin appeared to reduce negative affect and increase positive affect. Scales and tests measuring stress, negative feelings, anxiety, tension, depression, and mood disturbances were significantly lower one week after the psilocybin dose. However, these ratings returned to baseline after the one-month mark. Preparation will include two days of screening and 8 hours of session preparation over at least 2 days, before the first all-day session. Follow-up will consist of an interview and MRI scan one day after each all-day session, a questionnaire follow-up 2 months after each all-day session, and a final follow-up 12-18 months after the third all-day session.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *