Luckor till motorrummet, ram till hylla och lite peke

Idag är en bättre dag och vi är åter på banan. En lugn dag med en del sociala aktiviteter men lite byggt ändå.

IMG_5497  IMG_5499

Pappa kämpar vidare med sina luckor och nu är det tillpassat ombord…

IMG_5500  IMG_5501

…och för att kunna fortsätta med luckorna inner i verkstan så skruvar han ihop dom och sätter kryss på så det inte kan röra sig.

IMG_5502  IMG_5503

Väl i verkstan gäller det att passa in skivan i  mitten så den följer träts ådring på skottet runt omkring, mönsterpassning kan man kalla det. En massa små justeringar krävs innan det är tillpassat ordentligt. Tack för hjälpen idag pappa, utan dig hade vi inte kommit långt!

IMG_5498

Nu är alla stora ytor på ruffsidorna slipade men det återstår lite mindre ytor där den stora slipen inte kommer åt. Det är verkligen ingen bra arbetsställning att stå med en tung slipmaskin uppåt under lång tid, axlarna och armarna blir fort trötta så jag tar lite i taget.

IMG_5505  IMG_5508

Efter en stunds slipande fortsatte jag med ramen till hyllan i vår koj i akterhytten. Det blir en bokhylla överst och en lägre hylla under för klocka och hårsnoddar…

IMG_5512

Efter limning så kollas vinkeln det sista innan jag tar kvällen.

IMG_5219  IMG_0148

Vi fick lite bilder från Niklas som jobbar med vårt peke, det är inte så mycket kvar nu. På bilden till vänster syns bultinfäsningen som förbinder peket och plåten. Anledningen till att vi bultar är att vi vill kunna ta isär det hela om vi får en skada på peket. Bilden till höger visar fästet där ankarrullen skall sitta. Ser fram mot lite värme så vi kan montera peke och allt annat som väntar….

/Tobias

 

 

9 tankar kring ”Luckor till motorrummet, ram till hylla och lite peke

  1. Sven-Åke

    För att komma åt att slipa i hörnor så är multifunktionsverktygen jättebra (Typ Bosch PMF 180 E, det finns kopior av liknade typ hos Clas Olsson o Jula). Trekantsslipskivan med hårdmetallkorn har jag använt på glasfiber. Den avverkar bra och varar länge. Julas lågprisvariant fungerar på Bosch, Clas Olssons verktyg passar inte i fästet på Bosch…
    En stor fördel med Multislipen är att det inte dammar lika eländigt som med roterande verktyg vilket ju är skönt.

    1. Meadiva Inläggsförfattare

      Hej Sven-Åke
      Tackar för tipset och kan meddela att jag har en liknade maskin i gömmorna som jag inte använt ännu. Har hittills bara tagit de ytor som jag kommer åt med den stora maskinen men snart skall den lilla fram! Skiva med hårdmetallspån har jag inte testat men får funder på det.
      /Tobias

Kommentarer är stängda.