Ingen bra dag!

IMG_5482

Bänkskivan till handfatet blev inte så bra som jag hade hoppats, jag spädde lacken kanske lite för mycket. Resultatet blev att jag fick slipa bort det sista lagret lack vilket jag gjorde med maskin och sandpapper mellan 220-400 så nu är den riktigt slät men behov av ett lager lack till. Funderar på att spruta det lagret och hoppas att det blir klart med det.

IMG_5487

Jag har testat att slipa lite  på det som pappa spacklat och det blir bra. Jag har pratat med Bernt och sedan Kalev om vilken yta som blir bäst på dessa ytor. Så nu har vi ändrat oss igen….och kommer klistra inredningsmatta. Vi har en rulle med skummad vinyl som vi vill använda oss av med det återstår att klura ut hur vi skall stryka på limmet så det blir ett jämnt lager.

IMG_5486  IMG_5488

Pappas mallar har idag testats mot hålen in till motorrummet och de passade precis, på detta vis kan han stå inne i verkstan och tillverka listerna med bra arbetsställning och maskinerna i närheten.

IMG_5490  IMG_5491

I ett försök att göra något vettigt idag (det har gått riktigt trögt idag med dålig humör och en kraftig olust som följd) tänkte jag förbereda och montera kranen till duschen. För att kunna montera duschslangen behöver jag byta en del på kranen, den nya delen behöver en kraftig insexnyckel inuti för att kunna dra fast det hela.

IMG_5493

Sfären bakom toaletten skruvades dit idag och det ser bra ut! Den kommer tas bort igen men nu vet jag att den passar som den skall.

IMG_5494  IMG_5495

Eftersom jag inte kommer vidare på toaletten så började jag fundera på nästa steg. Lillhytten och akterhyttens snickerier står på tur. I akterhytten har vi ett utrymme mellan sittbrunnen och skottet som vi planerar att göra en bokhylla av. Funderade en stund på hur jag skall göra men det vill sig inte idag och jag tar kvällen i stället. Hoppas på en bättre dag i morgon!

/Tobias, som kanske framstått som lite gnällig idag men idag är ingen bra dag!

4 tankar kring ”Ingen bra dag!

 1. Johan

  Alla dagar kan inte vara bra.
  Blickar du tillbaka i bloggen så har det nog gått rätt bra ändå;)
  Upp med humöret snart är det vår!!:-)

  1. Meadiva Inläggsförfattare

   Du har helt rätt Johan, det är trots allt väldigt få dagar som är dåliga dagar och visst har det gått bra. Hon har ju inte varit hos oss ett år ännu och tänker man så är det ganska osannolikt hur mycket vi hunnit med. Jag använder ofta bloggen för tillbakablick och den är ovärderlig till det!

   /Tobias, som tror på en bättre dag idag!

 2. Cia och Magnus

  Ibland måste man bara släppa vissa delar och göra något annat för en stund. Som vanligt gör ni ett jättefint jobb.
  Vi såsar mest runt nu. Magnus har i dag monterat ett lås på ankarboxen och jag har slipat ner all plugg som fanns på teaken i sittbrunnen. Resten av tiden fikade vi och snackade med varvskompisar som kom ner.
  Vinterkylan (vi hade – 17 i natt) gör att vårkänslorna och arbetslusten inte riktigt vill infinna sig och vårrustningstiden lär bli komprimerad och jäktig.
  Tänk vilken lyx att ha en sådan pappa som du har!
  I morgon känns det nog bättre för dig.
  Cia

  1. Meadiva Inläggsförfattare

   Kul att höra i från er, pappa är ovärderlig som håller styrfart på projektet när jag måste jobba på mitt riktiga jobb. Idag har jag tagit det lite lugnt men ändå fått en del gjort trots allt. Vårrustning får vi ta nästa år 🙂 ser fram mot den!

   Ta ett snack med Bengt på Albatross om er försegelfundering, han kunde verkligen guida oss till ett bra koncept.
   /Tobias

Kommentarer är stängda.